• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Ivanić da objasni odnos sa Radišićem

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da bi bilo dobro da predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić objasni odnose sa Miletom Radišićem iz ranijeg perioda.

Dodik je naveo da je Radišićev biznis imao određene probleme, da je njegov odnos sa pravosudnim institucijama njegova stvar, te da nikada nije kod sudija i tužilaca intervenisao za Radišića.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci ocijenio da je određeno poslovanje Radišića bilo neopravdano pod političkom hajkom, što mu je stvaralo probleme u poslovanju, ali da sudske odluke treba da se poštuju, te da to treba da uradi i Radišić.

Predsjednik Srpske podsjetio je da je Ivanić jedini od visokih funkcionera bio osuđen prvostepenom odlukom Suda BiH na godinu i po dana.

"Tada sam javno govorio da je to nekorektno. Sud BiH ni danas u tom pogledu ne može i ne treba da presuđuje za ono što je obuhvat zakona u Republici Srpskoj", rekao je Dodik.

On je napomenuo da je u to vrijeme Ivanić izašao iz Vlade Republike Srpske da bi bio oslobođen optužbe, te da je izjavio da je pod pritiskom da to uradi.

"Mile Radišić je za smanjenje, koliko sam razumio, ili sumnje da je to učinio, cijene akcija u `Medicinskoj elektronici` dobio tri godine zatvora, a Mladen Ivanić koji je prodao Kristal banku za evro nije dobio ništa. Kakvi su to kriterijumi?", pitao je Dodik.

Dodik je naveo da je u više navrata lično bio izložen sudskim procesima, ali da nikada nije bila dokazana njegova krivica.

On je naveo da se bliski saradnik Mladena Ivanića, u vrijeme kada je bio premijer Srpske, Milica Bisić proganja zbog šest stanova u Beogradu, te da je Vlada Srpske zbog njenog rada do sada isplatila 19 miliona KM obeštećenja pojedinim licima, te da oko 100 miliona KM tužbenih zahtjeva još čeka da bude riješeno.

Dodik kaže da postoje institucije koje su zadužene za procesuiranje kriminala i korupcije, te da u Republici Srpskoj niko nije ometan da preduzima zakonska i druga rješenja.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE