• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcija "Ruben": Predložen pritvor za osam osoba

Autori mondo.ba Autori Agencije

Svih 16 osoba za koje se sumnja da su počinili krivična djela terorizam i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala,koja su privedena u Specijalno tužilaštvo RS, ispitano je, a za njih osam je predložen pritvor

Protiv njih, Specijalno tužilaštvo preložiće mjeru pritvora, a oni će biti predmet nadležnosti Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda Banjaluka.

Pritvor je predložen za Latifa Hukića, Samira Redžića, Muharema Borovca, Omera Topovčića, Mehmeda Husakovića, Abdulaha Pašića, Alije Plehančića i Ibrahima Turgušića.

Portparol Specijalnog tužilaštva Republike Srpske Dragica Tojagić rekla je Srni da će oni danas biti predati sudiji za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Banjaluci.

Tojagićeva je dodala da je određivanje pritvora predloženo zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti i izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, kao i zbog same težine krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP-a, uhapsili su 31 osobu iz Banjaluke, Gradiške, Šipova, Prijedora, Novog Grada, Kozarske Dubice, Teslića, Doboja, Vukosavlja, Višegrada, Srebrenice i Vlasenice.

Pretresene su 32 lokacije, a policija je kod uhapšenih pronašla oružje, municiju, pancire, uniforme, propagandni materijal, zastave sa arapskim natpisima. Izuzeti su i računari, kao i njihovi mobilni telefoni.

...
Izvor: YouTube

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE