• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić: SPS na izborima osvaja deset odsto glasova

Ivica Dačić očekuje da koalicija, koju će predvoditi SPS, na vanrednim parlamentarnim izborima osvoji najmanje deset odsto glasova.

 Dačić: SPS na izborima osvaja deset odsto glasova Izvor: MONDO

Dačić je rekao da SPS ima dogovorenu koaliciju sa Partijom ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), koju vodi Jovan Krkobabić, a da će za nekoliko dana biti završeni i razgovori sa još nekim strankama, pojedincima i udruženjima koji su izrazili želju da budu deo te koalicije.

"Predložićemo Milutina Mrkonjića za čoveka koji treba da vodi Vladu Srbije ili onaj deo vlade koji će voditi računa o projektima i investicijama", najavio je on.

Dačić je obrazložio da je "Milutin Mrkonjić čovek čija su dela najbolje govorila" i ocenio da je "upravo rezultat na predsedničkim izborima, koji je bio bolji i u brojevima i u procentima nego na parlamentarnim, garancija da će SPS na parlamentanrim izborima osvojiti još bolji rezultat".

O postizbornim koalicijama lider socijalista nije želeo da govori, ocenivši da je to pitanje rasporeda političkih snaga u parlamentu.

On je podsetio da je SPS i na prošlim izborima želela vladu koja nije mogla da se realizuje - vladu radikala, Demokratske stranke Srbije i SPS-a.

"Što se tiče sledećih izbora, mislim da principijelno ne bi trebalo da govorimo ko su mogući koalicioni partneri. Ono što mogu da kažem jeste sa kim nikako ne bismo pravili nikakve koalicije i to su oni koji prihvataju nezavisnost Kosova ili su blago naklonjeni tome", naglasio je Dačić.

Govoreći o predizbornoj kampanji te stranke, prvi čovek socijalista je rekao da će ona biti vođena u tri smera.

Prvi smer, kako je rekao Dačić, jeste zalaganje za očuvanje nacionalnih i državnih interesa, odbranu i jedinstvo Srbije, očuvanje Kosova i Metohije, kao i zalaganje za Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum.

Drugi smer biće, prema njegovim rečima, usmeren ka pitanju socijalne pravde, stvaranju sistema jednakih šansi za sve i stvaranju mogućnosti žrtvama tranzicije da imaju one koji će ih zastupati u parlamentu.
"Tu mislim na radnike, penzionere, studente koji danas nemaju para da se školuju, i na socijalno ugrožene slojeve stanovništva", precizirao je Dačić.

On je dodao da će treći deo kampanje biti usmeren na razvojne projekte, investicije, otvaranje novih radnih mesta.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE