• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bosić i Tadić su morali podnijeti ostavke"

Autor SRNA

Član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić, koji je zamrznuo funkciju u toj stranci, izjavio da je i SDS nakon izbora zvao ljude da mijenjaju stranu, ali da su za taj neuspjeh krivi Mladen Bosić i Ognjen Tadić.

Stevandić je rekao da mnogi smatraju da se Bosić i Tadić u Sarajevu ponašaju kao Jovan Divjak i Mirko Pejanović u ratnom periodu, jer su ih izabrali Bošnjaci, tačnije SDA, a ne srpska većina.

On je za "Nezavisne novine" izjavio da je svoju funkciju u SDS-u zamrznuo zbog sunovarata nacionalne politike i tretiranja Bakira Izetbegovića kao poslodavca, a ne partnera.

"Neće da kažu da će izaći iz vlasti ako Bakir ne povuče deklaraciju koja ugrožava Republiku Srpsku, već se trude da budu što tiši, a što ohrabruje sve koji kidišu na Republiku Srpsku", rekao je Stevandić.

Stevandić kaže da zna da se u Tadićevoj organizaciji "obilaze ljudi u Gradskom odboru SDS-a Banjaluka, kojima se laže" da je on prešao u SNSD i od kojih se traži podrška za njegovo izbacivanje iz stranke.

"Nametanje Tadića u Banjaluci, kako bi se Banjaluka kontrolisala iz Sarajeva, svima je poznato i tako su nelegalno smijenjena četiri gradska odbora, a posljednji je prevarom smijenjen Đorđe Umićević, iako je bio najbolji nosilac liste od svih opozicionih partija", istakao je Stevandić, koji je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Na pitanje da li prelazi u DNS, Stevandić je rekao da ga za tu stranku vezuju zbog dugogodišnjih dobrih odnosa i njihovog stava o prenosu nadležnosti kada jedini nisu glasali za to.

"Protiv Republike Srpske nikada ništa ne bih uradio ni za svo blago svijeta, a za Republiku Srpsku sam spreman da sve radim džabe", rekao je Stevandić i poručio da će ponosno voditi srpsku demokratsku politiku koje se lideri SDS-a odriču.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kako da podnesu ostavku kad su te pobjedili prije par dana. Pokri se i suti a naseg Bosica i Ogija ostavi na miru. Normalna stvar da su prevazisli Divjaka i nekakvog Mira. Pa jesu li mladji ili ne ?

MONDO REPORTAŽE