• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Stevandić je završena epizoda

Autor mondo.ba

Činjenica da Nenad Stevandić nije više član ove stranke za SDS u Banjaluci je "završena epizoda", izjavio je večeras predsjednik Gradskog odbora SDS Ognjen Tadić.

 Tadić: Stevandić je završena epizoda Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Činjenica da Nenad Stevandić nije više član SDS prihvaćena je bez ijednog glasa protiv i u tom smislu može se reći da je ta epizoda za SDS u Banjaluci završena", rekao je Tadić nakon sjednice Gradskog odbora SDS-a.

On je rekao da će sve ostale aktivnosti koje budu činjene, zapravo, biti dio nastavka procesa planiranih aktivnosti kojima je cilj da SDS, zajedno sa svojim koalicionim partnerima na sljedećim lokalnim izborima ostvari još bolji rezultat nego 2012. godine.

Tadić je rekao da je Gradski odbor SDS u Banjaluci jednoglasno prihvatio informaciju o provedenim unutarstranačkim izborima - izboru Mladena Bosića za predsjednika SDS-a, izmjeni statuta stranke, kao i izboru prijedloga za članove Glavnog odobra SDS.

"Ta odluka je donesena jednoglasno, kao i sve druge odluke vezane za dalje aktivnosti u stranci, formiranje izvršnog odbora stranke, savjeta, poslovodstva i kadrovske komisije stranke", rekao je Tadić.

Nenad Stevandić, visoki funkcioner Srpske demokratske stranke (SDS) danas je objavio da je podnio ostavke na sve funkcije i članstvo u SDS-u. "Glasači i narod su prevareni i užasnuti zbog politike SDS-a", kaže Stevandić.

"Nakon što sam javno upozorio na sunovrat nacionalne politike i nedemokratsko i necivilizovano ponašanje predsjednika i užeg rukovodstva, bio sam izložen nečuvenim podmetanjima i klevetama koje se ovih dana prenose na moje prijatelje i veliki dio članstva SDS-a.

Mnogi članovi su uznemiravani sa pozivima na moje diskreditovanje u cilju izbacivanja iz stranke. To je rezultat neprihvatanja realnosti i volje najšireg članstva kojem se ne dozvoljava učešće u donošenju odluka", kazao je Stevandić novinarima na današnjoj pres konferenciji.

On kaže da se izdaja ideje SDS-a i moralno posrnuće rukovodstva ne mogu prikriti propagandom uvreda i diskriminacijom kadrova krajiških i drugih regija Republike Srpske koji su se usprotivili privatizaciji stranke i dislociranju kadrova i odlučivanja u kancelarije organa na nivou BiH.

"Otvaranje sukoba sa svim institucijama RS u cilju njenog slabljenja, a u korist onih ne kriju da rade na njenoj destabilizaciji i ukidanju, predstavlja ogoljenu izdaju i loš način liječenja frustracije rukovodstva zbog izgubljenih izbora.

Umjesto podnošenja odgovornosti ili ponude ekonomskog koncepta i saradnje svih institucija, entiteta i kantona, radi napretka i stabilizacije prilika u zemlji, otvorena je arena netrpeljivosti i sukobljavanja sa vrlo neizvjesnim ishodom", kaže Stevandić.

Prema njegovim riječima, SDS nije dobio glasove naroda i mandat za politiku koju sada vode predsjednik i najuže rukovodstvo.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Naprotiv, glasači i narod su prevareni i užasnuti zbog navedene politike. Ja nisam uspio da probudim savjest najužeg rukovodstva i ne mogu da učestvujem u onom što nema podršku članstva i što smatram štetnim za budućnost našeg naroda i svih građana.

Štiteći svoje dostojanstvo i integritet članstva i prijatelja, teška srca vas obavještavam da podnosim ostavku na sve funkcije i članstvo u Srpskoj demokratskoj stranci", rekao je Stevandić.

On je izrazio nadu da aktuelno rukovodstvo SDS-a neće dugo opstati jer "ne predstavlja volju članova već samo svoje gole interesa za foteljama na nivou BiH" i da će u skorijoj budućnosti imati prilike da sarađuje se svim časnim članovima.

Stevanović je poručio da neće prelaziti ni u jednu drugu stranku, već će ostati opozicioni poslanik i djelovati u skladu sa vlastitim uvjerenjima. On nije potvrdio niti je demantovao da će osnovati novu političku partiju.

"Ja ne licitiram i ne gatam svojom budućnošću. Treba sačekati bar mjesec dana da vidimo kako će se sve odvijati", odgovorio je Stevandić na pitanje novinara.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 12

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Pa da, jedino je Ogi epizoda u nastavcima

Borac

Poštovani gospodine, ima nas dosta koji razmšljamo na ovakav nčin. Naravno to će pokazati vrijeme uskoro!!!

raso

Sve mogu da shvatim,ali da SDS trci za bakirom??? Ko je i kako je osnovana Republika Srpska,sta bosic i ostali bosici traze u nasoj republici,sta za njih pretstavlja Republika Srpska i SDS??? Kako ih nije sramota ljudi koji su dali svoje zivote i onih koji pokusavaju dokazati svoju nevinost! Svaka cast doktoru.

mili

Svaka cast gospodine..da je jos par pojedinaca takvih kao vi i da postuje one sto su svojom krvlju natopili temelje republike srpske,a ne da se prodaju za bjedne glasove..svima bi nam bilo bolje..

E pa

Borac, e pa citaj malo izmedju redova pa ces da vidis sta pise

MONDO REPORTAŽE