• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stevandić: SDS dao legalitet ukidanju RS

Autor SRNA

SDS je prisustvom svojih funkcionera kongresu SDA, bez ikakvih skrupula i obzira, dao legalitet i legitimitet projektu ukidanja Republike Srpske, izjavio je potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

 Stevandić: SDS dao legalitet ukidanju RS Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Stevandić je rekao da je, nakon jučerašnjeg kongresa SDA na kojem su usvojeni dokumenti o vraćanju statusa ratne "republike BiH" i ukidanju entiteta, te pravljenju šest regija, jasno da su njegova upozorenja o političkoj izdaji kao početku procesa ukidanja Republike Srpske bila tačna i istinita.

"U našem rječniku nema bolje riječi od izdaje, kojom se može opisati ovaj nečuveni i sramni postupak", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Narodne skupštine Srpske.

Prema njegovim riječima, nivo medijskog i političkog linča kojem je bio izložen kada je na vrijeme upozoravao na ovu mogućnost, direktno je proporcionalan veličini ovog izdajničkog projekta i moralnom posrtanju rukovodstva SDS-a, koje se, kako je naveo, "više ne stidi svog podaničkog odnosa prema SDA i učešća u projektima dezavuisanja i uništavanja Republike Srpske".

On je naglasio da će sa neskrivenim ponosom i energijom i ubuduće nastaviti da djeluje

 patriotski i da na svaki način doprinosi stabilnosti Republike Srpske, kritikujući unutar nje svaki kriminal i korupciju koji je dodatno slabe i čine manje otpornom na navedene izdajničke postupke.

Novoizabrani potpredsjednik SDA Šefik Džaferović rekao je da će se SDA zalagati za novi ustav koji bi definisao "Republiku BiH" sa tri nivoa vlasti, od čega bi regionalni nivo vlasti činilo pet ili više multietničkih regija, a lokalni bi činile opštine i gradove.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

a1r1

ako je ovo istina za SDS..neka se stide svojih postupaka..tolike zrtve su pale za Republiku Srpsku a oni suruju sa Bakirom..Veterani na noge..zasta ste se borili..

MONDO REPORTAŽE