• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neće biti referenduma, tvrdi Bosić

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Banjaluci da u Republici Srpskoj neće biti održan referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH i da je riječ o "političkoj igri".

Bosić je istakao da SDS nije protiv referenduma, kao sredstva za izražavanje demokratske volje naroda, ali da je protiv "bilo kakvog manipulisanja".

"Potrebno je da njegov predlagač, odnosno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, pojasni kako će provesti volju građana izraženu na referendumu, jer je jasno da je većina protiv ovakvog Suda i Tužilaštva BiH koji su pristrasni", rekao je novinarima Bosić nakon sjednice organa SDS-a i ocijenio da "niko ne smije da se igra sa sudbinom Srpske".

On je naglasio da je SDS protiv ovakvog Suda i Tužilaštva BiH, jer se pokazalo da u suđenjama za ratne zločine imaju duple aršine prema zločincima i žrtvama iz različitih naroda.

"Ove pravosudne institucije tolerišu kriminal koji ima međudržavnu i međuetničku pozadinu. Katastrofalna situacija je i u pravosudnom sistemu na nivou entiteta", dodao je Bosić i naveo da je "jasno da u parlamentu BiH ne mogu biti izglasane promjene statusa Suda i Tužilaštva BiH".

On je napomenuo da bi predlagač referenduma trebalo da pojasni kakav je stav o ovom referendumu garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma, prije svega Srbije i Rusije, te da li njegovo raspisivanje i provođenje "znači da Republika Srpska napušta ova dokument".

"U Narodnoj skupštini Srpske, SDS će o raspisivanju referenduma glasati u zavisnosti od odgovora na pitanja koja će naši poslanici postaviti na posebnoj sjednici", zaključio je Bosić.

Narodna skupština Srpske trebalo bi sutra na posebnoj sjednici da reaktivira odluku o raspisivanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH. 

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

kontras

Ovom Bosicu je bitnije samo da kaze nesto kontra Dodika, pa makar to bilo na stetu srpskog naroda. Daj vise neku ideju pa makar i glupa bila, samo slusamo "kontra" nekih ideja?!

Gz

@kontras Ja se ne mogu cudom nacuditi ko vodi ovaj SDS

MONDO REPORTAŽE