• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijen zahtjev SNSD-a za smjenu Džaferovića

Autor SRNA

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH ni danas, kao ni mjesecima ranije, nije podržao zahtjev Kluba poslanika SNSD-a za smjenu Šefika Džaferovića sa mjesta predsjedavajućeg i člana Kolegijuma ovog doma.

Članovi Kluba poslanika SNSD-a nisu napustili današnju sjednicu, za razliku od ranije prakse kada su to činili odmah po odbijanju njihovog zahtjeva.

Odbijen je i prijedlog poslanika SDP-a Mirsada Mešića za formiranje istražne parlamentarne komisije koja bi utvrdila na osnovu koje je odluke tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio Savjetu bezbjednosti UN pismo sa zahtjevom da se odbije britanska rezolucija o Srebrenici.

Podršku poslanika nije dobio ni prijedlog Zaima Backovića iz BPS-a za formiranje istražne komisije koja bi utvrdila sa kojim su se pravom predstavnici Republike Srpske obraćali UN u vezi sa rezolucijom o Srebrenici kada je međunarodna politika u nadležnosti institucija BiH.

Prijedlozi Denisa Bećirovića koji je zatražio od Savjeta ministara BiH informaciju u vezi sa, prema njegovim tvrdnjama, intenziviranjem napada prema bošnjačkim povratnicima na teritoriji Republike Srpske, kao i skidanje dvije tačke sa dnevnog reda zasjedanja u vezi sa Srebrenicom nije dobilo potreban broj glasova.

Na prijedlog Borjane Krišto iz HDZ BiH u dnevni red uvršteno je davanje saglasnosti na sporazum o zajmu za razvojnu politiku i poslovni ambijent između BiH i međunarodne banke za razvoj, a prihvaćen je i prijedlog Mirsada Đonlagića iz SBB-a da se od Doma naroda zatraži zatšo još nije razmatrao zakon o ukidanju "bijelog hljeba" izabranim i imenovanim zvaničnicima BiH koji je usvojen u Predstavničkom domu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE