• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gradiška: O mostu na granici ni riječi

Autor SRNA

Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH Miro Džakula najavio da će prva faza izgradnje novog graničnog prelaza u Gradišci, koja podrazumijeva zemljane radove, biti završena do polovine novembra i koštaće osam miliona KM.

 Prva faza radova na novom graničnom prelazu koštaće osam miliona KM Izvor: Mondo/Dušan Volaš
Izvor: Mondo/Dušan Volaš

  On je rekao da je novac za izgradnju prve faze prelaza u Gradišci, jednog od dva BIP prelaza u BiH (na kojima dozvoljen izvoz robe biljnog i životinjskog porijekla), odobrio Savjet ministara.

"Po završetku prve faze, očekuje se provođenje tenderske procedure za izbor izvođača radova na izgradnji druge faze prelaza", rekao je Džakula, koji je danas sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem posjetio gradilište novog prelaza i carinskog terminala u Gradišci, te obilaznicu Čatrnja - Brestovača.

Novi granični prelaz i carinski terminal u Gradišci, koji se nalaze na auto-putu Gradiška - Banjaluka, nedalego od rijeke Save, biće moguće staviti u funkciju tek nakon izgradnje novog mosta na Savi.

Džakula nije želio da govori o izgradnji mosta, koju već duže vrijeme blokira Hrvatska.

Džakula je izrazio nadu da će dobra saradnja sa opštinom Gradiška biti nastavljena i kada je riječ o izgradnji pristupnih puteva u blizini graničnog prelaza i drugih popratnih sadržaja.

Načelnik opštine Gradiška Zoran Latinović podsjetio je da je u toku izgradnja prvog dijela obilaznice Čatrnja - Brestovčina, dužine dva i po kilometra.

Prema njegovim riječima, izgradnjom mosta na Savi i puštanjem u funkciju novog graničnog prelaza ova obilaznica bi dobila sasvim novu funkciju.

Latinović je rekao da je uz 3.800.000 KM, koje je za izgradnju zaobilazbnice ranije odobrio Savjet ministara BiH, za završetak ove vezne saobraćajnice, čija je funkcija da rastereti saobraćaj u samom gradu, potrebno obezbijediti još oko 3.000.000 KM.

"Gradiška se priprema da, nakon što novi most na Savi bude završen, počne gradnju poslovne zone u blizini carinskog terminala, čime bi se otvorila mogućnost ubrzanog privrednog razvoja", rekao je Latinović.

On je izarazio očekivanje da će veoma dobra saradnja sa Upravom za indirektno oporezivanje BiH biti nastavljena i u narednom periodu.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE