• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: UNMIK primenio bespotrebnu silu

Milan Ivanović izjavio je da pripadnici UNMIK-a i Kfor nisu imali razloga za da uhapse zaposlene u Okružnom sudu u Kosovskoj Mitrovici.

 Ivanović: UNMIK primenio bespotrebnu silu Izvor: MONDO

Ivanović je izjavio da su "zaposleni mirno prihvatili da izađu i da je posle intervencije UNMIK-a trebalo da ih prebace u Prištinu".

"Međutim, više stotina građana, a sada i više od hiljadu blokiralo je izlaz trupama Kfora, da bi sprečili hapšenje radnika suda. UNMIK policija upotrebila je prekomernu i nepotrebnu silu, bacila je suzavac, tako da sada ima puno suzavca, ali ljudi se ne razilaze", rekao je Ivanović.

Ivanović je rekao da UNMIK i Kfor "nisu imali razloga za ovakvu intervenciju" i podsetio da su zaposleni u sudu u petak "potpuno mirno" ušli u zgrade suda i da se policija UNMIK-a "tada samo razmakla" kad su oni ulazili u sudnicu bez upotrebe sile.

Prema njegovim rečima, intervencija je izvedena "po nalogu šefa UNMIK-a Joakima Rikera, koji je kako je kazao "dobio nalog" od kosovskog premijera Hašima Tačija i predsednika Fatmira Sejdiua.

"Zaista čudno da šef UNMIK-a dobija nalog od privremenih nelegalnih kosovskih institucija jedne nelegalne samoproglašene mafijaške kvazi države", rekao je Ivanović.

Više stotina pripadnika UNMIK policije i Kfora opkolilo je jutros oko 5.30 zgradu suda u Kosovskoj Mitrovici iz koje su izveli radnike suda koji su se u njoj nalazili od petka.

Sa lisicama ma rukama izveli su prvo muškarce, a zatim su ženama stavili konopce na ruke, javio je izveštač Bete. Kada su hteli da ih odvezu, velika grupa građana blokirala je ulice balvanima od bandera.

Srpski radnici pravosuđa ušli su u zgradu Okružnog i Opštinskog suda u petak, 14. marta, sa zahtevom da se vrate na svoja radna mesta sa kojih su izbacecni 1999. godine. Oni sada rade u privatnim zgradama u okviru pravosudnog sistema Srbije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE