• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrovica: Srbi na juriš oslobodili 20 štrajkača

Srbi koji protestuju u Kosovskoj Mitrovici uspeli su da iz vozila UMNIK policije oslobode dvadesetak radnika pravosuđa koji su uhapšeni.

 Mitrovica: Srbi na juriš oslobodili 20 štrajkača Izvor: MONDO

Radnici pravosuđa oslobođeni su u trenutku kada su tri policijska vozila izašla iz kruga suda u nameri da uhapšenje transportuje dalje.

Kako se nezvanično saznaje oko 1.000 pripadnika UNMIK-a sa južne strane grada čeka da po potrebi pređe most na Ibru i  dejstvuje.


Jedan od oslobođenih, radnik Opštinskog suda u Kosovskoj Mitrovici, Milenko Stanić, izjavio je Tanjugu da su specijalci UNMIK policije upali u zgradu suda jutros oko 5.30 časova i da su polupali šaltere u prizemlju gde su bili radnici pravosuđa.
"Istog trenutka su nas vezali, odbijajući da s nama razgovaraju o bilo čemu, i oduzeli nam i isključili mobilne telefone. Posle toga popeli su se na više spratove, odakle smo čuli buku", rekao je Stanić.

On je dodao da 30 do 40 radnika uhapšeno i da se sada nalaze u sudu, ili u vozilima UNMIK policije.

Akciju su izveli pripadnici međunarodne policije iz Ukrajine i Poljske, a oko zgrade suda u širokom luku postavljena su dva kordona. U prvom su vojnici Kfora iz Francuske sa bornim kolima, a u drugom specijalci UNMIK policije.

Radnici pravosudnih organa srpske nacionalnosti proveli su treću noć za redom u zgradi Opštinskog i Okružnog suda u severnoj Mitrovici, koju su zauzeli u petak ujutro, odlučni u nameri da tu ostanu, i pored zahteva predstavnika UNMIK-a da oslobode prostorije.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE