• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbima stiže podrška iz ostalih delova Kosova

U Kosovskoj Mitrovici još traju protesti zbog akcije UNMIK-a, a Srbima se kao podrška pridružuju sunarodnici iz ostalih sredina na severu Pokrajine.

 Srbima stiže podrška iz ostalih delova Kosova Izvor: MONDO

UNMIK policija i Kfor i dalje bacaju suzavac i šok bombe na demonstrante. Kola Hitne pomoći prebacuju povređene u bolnicu, a prema poslednjim podacima među Srbima ima oko 10 povređenih.

Sukobi se odvijaju u blizini zgrade suda, odakle su u ponedeljak ujutro, oko 5.30 Kfor i UNMIK policija izbacili radnike pravosuđa srpske nacionalnosti.

Pritom su zadržane 53 osobe, izjavio je agenciji Beta portparol Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani. Oko 20 radnika pravosuđa su oslobodili demonstranti koji su preprečili put vozilima kojima su Kfor i UNMIK pokušavali da ih odvezu.

Za sada se ne zna gde su ostali uhapšeni. U akciji koja je počela oko 5.30, UNMIK policija preuzela je zgradu suda u kojoj su se od petka, 14. marta nalazili radnici pravosuđa sprske nacionalnosti. Oni su izvedeni iz zgrade suda i prevezeni vozilima UNMIK-a.

Veliki broj Srba u znak protesta pokušao je da vozilima blokira put i gađao pripadnike UNMIK-a kamenicama, na šta je odgovoreno šok bombama i suzavcem.

Radnici pravosuđa srpske nacionalnosti zahtevali su da se vrate na svoja radna mesta sa kojih su izabčeni 1999. godine. Oni su prethodno, od 21. februara svakodnevno protestovali ispred zgrade suda.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE