• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić: Odmah osloboditi uhapšene Srbe

Slobodan Samardžić zahteva od UNMIK-a da odmah oslobodi uhapšene Srbe. On tvrdi da je UNMIK prekršio dogovor postignut prethodno veče.

 Samardžić: Odmah osloboditi uhapšene Srbe Izvor: MONDO

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić rekao je da je u ponedeljak ujutro UNMIK-u predat zahtev da Srbi uhapšeni u zgradi Opštinskog i Okružnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice budu odmah oslobođeni.

Samardžić je izjavio da je akcija upada policije u zgradu suda u Mitrovici i hapšenje sudija nedopustivo i van svih civilizovanih načina delovanja kada je kriza u pitanju.

"To je tim pre neprihvatljivije što sam ja razgovarao sa zamenikom specijalnog predsednika Larijem Rosinom u nedelju uveče u Gračanici i prosto im ponudio jedan sporazum o rešavanju svih otvorenih pitanja između UNMIK-a i Srbije u vezi sa Srbima na Kosovu i Metohiji, a osim toga imali smo i jedan načelan dogovor da se ništa ne preduzima dok ja ne odem u Mitrovicu", preneo je Samardžić koji se trenutno nalazi u Gračanici.

On je nameravao da tokom dana u Mitrovici razgovara sa okupljenim radnicima u tom sudu.

"Oni su (UNMIK i Kfor), bez obzira na to, izveli ovu nasilnu akciju i provocirali stanovništvo, tako da je došlo do nereda na ulicama koji se sada polako smiruje, ali koliko znam oni su u Prištinu odveli 33 ili 34 sudija i sudskog osoblja", precizirao je Samardžić.

On insistira na tome da uhapšeni odmah budu oslobođeni. "Ukoliko treba da održavamo red, stabilnosti i ukoliko treba da sarađujemo to će biti apsolutno ultimativni zahtev da se ljudi odmah puste i da se problemi rešavaju onako kako sam ja juče inicirao, dakle dogovorom i razgovorom", upozorio je Samardžić.

Ministar za Kosovo i Metohiju je ocenio da je UNMIK iz nekih razloga prionuo na nasilna sredstva i da to nije način na koji se rešavaju stvari.

"Tim pre što je prekršen naš usmeni dogovor da mirno rešavamo probleme i da se oko svega dogovaramo", istakao je Samardžić.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE