• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladencima porez na sudbonosno "da"!

Autor SRNA

Mladenci koji se ubuduće budu vjenčavali u Trebinju moraće da plate 100 KM, što do sada nije slučaj, odlučili su odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjem zasjedanju.

Prema ovoj odluci, besplatno vjenčanje će se obavljati u prostorijama matične službe i mjesnim kancelarijama, dok će se plaćati u svadbenim salonima, restoranima i drugim objektima.

Odbornici SNSD-a su bili protiv ovakve odluke jer kako su rekli, argumenti skupštinske većine nisu utemeljeni.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Zdravko Butulija kaže da je, prema ovoj odluci Skupštine grada, u taksu uračunato izdavanje izvoda iz matične knjige vjenčanih koji košta dvije KM, da nastaju dodatni troškovi angažovanja odbornika i matičara, da je u pitanju prekovremeni rad matičara, kao i njegovo sređivanje za taj čin.

"Za matičara je, ukoliko radi prekovremeno, isto ako obavlja vjenčanje u prostorijama matične službe kao što ga obavlja i u svadbenom salonu, dok je prisustvo odbornika propisano zakonom, ali nikada nije ta praksa primjenjivana", kaže Butulija i ističe da je odbornik plaćen za svoj rad tako da nisu potrebna dodatna izdvajanja i za njegov dolazak na ceremoniju vjenčanja.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dekameron

Pa umjesto da mladence podsticu sa tih 100KM,mlademci im trebaju platiti.Sreca pa nam je natalitet na zavidnijem nivou u Evropi.

MONDO REPORTAŽE