• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Srpsku predstavljaju "halal ministri"

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić rekao je danas da Republiku Srpsku u Savjetu ministara BiH predstavljaju "halal ministri" iz Saveza za promjene.

"Nije novost da u Federaciji BiH postoje halal proizvodi i proizvodi sa halal sertifikatom, ali Ugovor između BiH i Islamske vjerske zajednice, koji je usvojen na prošloj sjednici Savjeta ministara, uz sve apsurde i bedastoće pokazuje i da Republiku Srpsku u Savjetu ministara BiH predstavljaju 'halal ministri", rekao je Špirić Srni.

On smatra da se "proizvod djelovanja ministara iz Saveza za promjene zove izdaja". "Nažalost, oni su zaboravili da za to na prošlim izborima nisu dobili sertifikat od srpskog naroda", zaključio je Špirić.

Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, utvrdio je na sjednici 29. septembra Prijedlog osnovnog ugovora između BiH i Islamske zajednice u BiH, sa izmjenama na sjednici, uz obrazloženje da se Osnovnim ugovorom želi obezbijediti jednoobrazan pravni okvir u kojem će sve crkve i vjerske zajednice u BiH djelovati i biti izjednačene u pravima i obavezama bez ikakve diskriminacije.

Na ovu odluku juče je reagovao i SNSD, upozoravajući da ovim ugovorom Savjet ministara obavezuje sav javni i privatni sektor u BiH, dakle sve ustanove i preduzeća i svakog poslodavca, da muslimanima obezbijedi vrijeme za klanjanje "džuma namaza", slobodne dane za odlazak na hadžiluk, prostorije za molitvu, pravo da se mogu odijevati po muslimanskim običajima i takvi dolaziti na posao.

"Posebno je važno po članu 14. tog ugovora prema kome Islamska zajednica može štampati novine i časopise, osnivati preduzeća, radio i televizijske stanice, te imati slobodan pristup državnim medijima, a bez obaveze da to čini u skladu sa zakonima koji važe za te oblasti", navodi se u saopštenju SNSD-a.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

zena-zmaj

ma sta nas briga, mi cemo to rijesiti referendumom!

MONDO REPORTAŽE