• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kredok: NATO pucao u vazduh, ne u masu

Komandant snaga NATO u Evropi izjavio je da su snage Kfora morale da koriste sva sredstva kako bi obuzdale demonstrante u Mitrovici.

 Kredok: NATO pucao u vazduh, ne u masu Izvor: MONDO

Komandant snaga NATO u Evropi Džon Kredok izjavio je posle nereda u Kosovskoj Mitrovici da su snage Kfora morale da koriste sva sredstva kako bi obuzdale demonstrante, i da su tom prilikom "možda neki Srbi povređeni".

"Shvatam da su snage Kfora morale da koriste i smrtonosna i nesmrtonosna sredstva kako bi obuzdale demonstrante", rekao je Kredok novinarima tokom posete Avganistanu.

Kredok je dodao da su se vojnici držali pravila koja im nameće njihova služba i istakao da NATO "želi da nastavi da naglašava rukovodstvu kosovskih Srba koliko je važno da očuvaju kontrolu" i da "nasilje nema smisla."

Kfor je saopštio da su demonstranti pucali na vojnike alijanse, ali da su pripadnici međunarodnih snaga ispaljivali samo hice upozorenja.

"Koristili smo automatsko oružje da bismo odgovorili na vatru, ali smo ispaljivali samo hice upozorenja", rekao je portparol francuskog kontingenta Kfora Etjen di Faje de la Tur za Rojters.

"Mi smo pucali u vazduh, ne u masu", istakao je portparol.

UNMIK policija je u ponedeljak rano ujutro ušla u postorije suda u severnoj Kosovskoj Mitrovici i uhapsila radnike koji od petka protestuju, tražeći da se vrate na radna mesta sa kojih su proterani u junu 1999. godine.

Tom prilikom uhapšene su 53 osobe, ali su demonstranti presreli neka vozila UNMIK-a i oslobodili 21 uhapšenog.

U sukobu koji je nakon toga izbio povređena su 63 međunarodna policajca, među kojima i 48 pripadnika specijalnih jedinica UNMIK policije.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE