• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: SNSD bi opet lako pobijedio

Autor SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović rekla je da ovoj partiji nikad nije bio problem izaći na izbore i pobijediti, a sad bi, "nakon ovih silnih promašaja koje je takozvani Savez za promjene napravio u Sarajevu, to bilo daleko lakše".

  "Nakon što su zabavljali narod pričama o navodnom preuzimanju većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa onda i idejom o vanparlamentarnim metodama političkog djelovanja, sad je došlo vrijeme i da, po uzoru na projekat destabilizacije koju vode strane kuhinje u različitim dijelovima svijeta, uključujući i naše bliže okruženje, pričaju i o nekakvim prelaznim vladama i vanrednim izborima", rekla je Cvijanovićeva Srni, na pitanje da prokomentariše ideje predstavnika SDS-a, PDP-a i NDP-a o vanparlamentranim metodama djelovanja, prelaznoj vladi i vanrednim izborima.

Ona je podsjetila da "ove stranke nisu ni svojim političkim rezultatom i većim brojem osvojenih glasova došli na vlast ni na nivou BiH, već jedino zahvaljujući matematičko-političkoj slagalici Bakira Izetbegovića, a onda su dotakli dno kada je počeo da ih brani Emir Suljagić, koji Republiku Srpsku označava 'genocidnom', a Vladu Srpske upoređuje sa nacistima, što dovoljno govori o politici takozvanog Saveza za promjene".

"Ono što oni nude pod plaštom tobože promjena svodi se na razvlašćivanje institucija Republike Srpske, što su pokazali svojim djelovanjem u Sarajevu, a građani Srpske dobro prepoznali i još bolje zapamtili. Sad kada su svjesni da narod vidi ko je ko i ko šta radi, nude novi metod pravljenja nestabilnosti, kroz, kako kažu vanparlamentarnu borbu, kako bi, navodno, iznudili izbore, iako umiru od straha pri pomisli da se oni i održe", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da je "njihov cilj galama i destabilizacija, izazivanje haosa, čak i kroz sprečavanje da novac dođe u budžet Republike Srpske i da budžetski korisnici dobiju svoja sredstva, i ništa drugo".

"U političkom smislu, to znači da su ostarjeli revolucionari izboranih lica, a koji su i provjereni gubitnici na izborima, odlučili da građanima Republike Srpske, umjesto stabilnosti i poštovanja njenih institucija, ponude haos, nered, žrtve kao neku novu opciju za tobože bolji život. Uz to nude i sve ono drugo što smo vidjeli u okviru nazovi revolucija koje sponzoriše strani faktor, a provode strani plaćenici, zaogrnuti u 'prnje' rušilaške demokratije, koju ti stranci izvoze na druge prostore, a ne dozvoljavaju da se razvije u njihovim državama", ocijenila je Cvijanovićeva.

Bilo kako bilo, kaže ona, ovi ljudi koji se nazivaju Savezom za promjene, samo su "alati, srećom zarđali i raštimani, za destabilizaciju Republike Srpske, od kojih još nikad nismo čuli, osim galame i vike, ni jedan program političkih ili ekonomskih mjera".

"Osim toga, riječ je o krajnje korumpiranoj družini, koja na dnevnoj osnovi produkuje priče o kojekakvim korupcionaškim aferama vlasti, ali blagajnici ovog Saveza, ne objašnjavaju čijim parama su plaćali prošle proteste ili naručivali raznorazne snimke, i kojim parama će plaćati neke nove, planirane proteste i druge metode svoje rušilačke borbe", navela je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da je njihova priča o tome kako je Vlada Republike Srpske navodno formirana na političkoj korupciji još jedna "politička budalaština opozicionara, kojom nastoje da umanje značaj sopstvenog izbornog poraza, koji se desio uprkos podršci koju su imali od stranaca, njihovih službi i drugih pratećih instrumenata u rušenju vlasti SNSD-a, DNS-a i SP-a".

Treba ih podsjetiti, dodala je Cvijanovićeva, da je Vlada Republike Srpske legalna i legitimna, ali je nelegalan, nelegitiman, korupcionaški i aferaški metod kojim su isti ti opozicionari nastojali da spriječe njeno formiranje, a mnogo toga što se dešavalo tada, kao i onog što je planirano da se dešava u narednom periodu, osmišljeno je u laboratoriji pojedinih stranih, ali i domaćih službi, neprijateljski nastrojenih prema svakoj politici koja promoviše jačanje Republike Srpske.

"Ali narod je mnogo pametniji nego što ti 'neumorni revolucionari' mogu pretpostaviti, a ako je došlo vrijeme da se prebrojimo ko je na kojoj strani, onda je sasvim u redu da to i uradimo i da sklonimo isprazne galamdžije u stranu da bismo mogli da se normalno bavimo poslom koji građani od nas i očekuju, a pošto nas te galamdžije dnevno zatrpavaju svojim besmislicama, možda je baš vrijeme da snage odmjerimo na novim izborima i to za sve nivoe vlasti", istakla je Cvijanovićeva.

Osim toga, istakla je potpredsjednik SNSD-a, "partije koje čine takozvani Savez za promjene su u panici da će biti izbačeni iz Savjeta ministara BiH što ih, takođe, čini nervoznim, pa stalno galame i rado bi izazvali haos u Republici Srpskoj samo da izbjegnu za njih veoma mučno objašnjavanje da li njihove sarajevske fotelje jesu ili nisu klimave".

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE