• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD organuzuje proteste u Prnjavoru

Autor SRNA

Savez nezavisnih socijaldemokrata organizovaće 12. novembra u Prnjavoru veliki protestni skup sa kojeg će zatražiti odgovore u vezi sa odlukom o rasprodaji opštinske imovine i politikom koju vodi sadašnja vlast.

To je najavio danas predsjednik Opštinskog odbora stranke Drago Kalabić.

Kalabić je na konferenciji za novinare rekao da će biti zatraženo i održavanje posebne sjednice Skupštine opštine na kojoj će biti traženi odgovori od lokalne vlasti zašto je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju poništilo građevinsku dozvolu za objekat u izgradnji, čiji je investitor preduzeće "Komerc Mali", a o čemu lokalna vlast nije obavijestila javnost.

"Želimo da čujemo zašto je do toga došlo, jer se nešto na šta smo upozoravali da nije dobro pretvara u novu veliku aferu u Prnjavoru. Tražićemo posebnu sjednicu da vidimo ko snosi odgovornost za ovu situaciju", kaže Kalabić.

"SDS je žestoko obmanula građane Prnjavora rekavši im da je fabrika vode izgrađena donacijama. Činjenica je da je opština počela da otplaćuje kredit od četiri miliona KM za potpuno promašenu investiciju, za fabriku koja ne proizvodi vodu za piće, ali novac vratiti moramo. Sadašnja lokalna vlast je bez saglasnosti nadležnih institucija zadužila preduzeća 'Vodovod' i 'Park ' za više od 1.500.000 KM bez obrazloženja u šta će novac biti utrošen", tvrdi Kalabić.

Na današnjoj konferenciji za novinare Opštinskog odbora /OO/ SNSD-a Kalabić je najoštrije osudio prošlosedmičnu posjetu načelnika opštine Prnjavor Siniše Gatarića gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

"Šokirani smo činjenicom da je potpredsjednik SDS-a otišao u Zagreb i podržao hrvatsku stranku na čelu sa Bandićem, a da se nije osvrnuo na srpske političke stranke koje u Hrvatskoj učestvuju u predizbornoj kampanji. Šokirani smo činjenicom da se od Bandića traži pomoć za izgradnju vrtića u Prnjavoru, iako smo potrošili milione maraka, a da se ne zna u šta i gdje", istakao je Kalabić.

On je upitao šta je sa sredstvima prikupljenim u ranijem periodu i donatorskim sredstvima koje je SDS najavio za izgradnju vrtića.

Kalabić kaže da SNSD nema ništa protiv sastanka, ali da svako treba da pazi šta traži i šta govori.

"Pitamo SDS i Gatarića šta je sa Srbima protjeranim iz Zagreba i Hrvatske, šta je sa protjeranom srpskom djecom i hoće li oni ikada dobiti vrtić u Zagrebu. Kada Zagreb riješi pitanje srpske imovine onda možemo razgovarati o drugim stvarima", kaže Kalabić.

On je ukazao na paradoks da je dan prije Gatarićevog odlaska u Zagreb Bandić primio Antu Gotovinu, koji je bio jedan od komandanata u vojno-policijskoj akciji "Oluja", i proglasio ga počasnim građaninom hrvatske prijestonice.

U zloglasnoj akciji "Oluja" od 1. do 5. avgusta 1995. godine iz Hrvatske je protjerano više od 250.000 Srba, uključujući i 10.000 ubijenih u Krajini.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE