• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavić: Ne odustajemo od "Elektrodistribucije"

Autor SRNA

Predsjednik Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić izjavio je danas u Banjaluci da ova stranka neće odustati od funkcije direktora u "Elektrodistribuciji" Pale. "To je naš izričit stav", rekao je Pavić.

On je napomenuo da komisije Demokratskog narodnog saveza, Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Socijalističke partije rade na podjeli funkcija u javnim preduzećima u Republici Srpskoj.

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da će odluka o imenovanju novog direktora "Elektrodistribucije" Pale biti sprovedena na Skupštini akcionara ovog preduzeća koja bi trebala da bude održana u narednih 20 dana.

On je naveo da je kadrovska politika u nadležnosti Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, kao i imenovanja u nadzorne i upravne odbore.

Komentarišući mogućnost objedinjavanja opštih i lokalnih izbora u BiH, Đokić je ocijenio da bi to bilo korisno, da bi bio uspostavljen stabilniji rad institucija i umanjeni troškovi.

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da je problem imenovanja direktora preduzeća "Elektrodistribucije" Pale riješen na nivou koalicionih partnera, a ne razgovorima o smjenama u SNSD-u, dodavši da je ostalo da se ispoštuju procedure da bi se došlo do imenovanja.

"To nije neuobičajena stvar jer se dešava često da i u okviru iste političke partije dođe do situacije da se ne slažu svi oko određenih imenovanja", rekla je Cvijanovićeva novinarima i dodala da su to stvari koje se moraju prevazići.

Ona je istakla da, ukoliko postoji koalicioni dogovor, on se mora ispoštovati.

"Taj dogovor je napravljen na nivou rukovodstava tri političke partije i treba da se odrade procedure da se dođe do imenovanja", naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da nije bilo riječi ni o kakvim smjenama u SNSD-u na Palama, jer je prioritet da se sprovedu određene dogovorene stvari.

"Nismo otišli toliko daleko da se priča o smjenama", naglasila je Cvijanovićeva i dodala da poštuje svakog direktora koji ostvaruje dobre rezultate, ali i da uvažava činjenicu da je Vlada koaliciona.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE