• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: Stevandić mora da ode!

Autor SRNA

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Vukota Govedarica kaže da Nenad Stevandić mora biti razriješen dužnosti potpredsjednika parlamenta Srpske kako bi SDS predložio svog kandidata za tu funkciju - Sonju Karadžić-Jovićević.

"Netačna su Stevandićeva tumačenja da se problem oko potpredsjednika može vrlo lako razriješiti tako što će SDS predložiti svog kandidata, jer je norma skupštinskog Poslovnika vrlo jasna i određuje da najjača opoziciona partija može predložiti jednog kandidata", rekao je Govedarica novinarima u Banjaluci tokom redovne skupštinske pauze.

Govoreći o rebalansu budžeta Srpske, Govedarica je rekao da SDS neće podržati predloženi rebalans jer "iskrivljuje cijelu jednu sliku" i pokušava da "napravi model budžeta da u Srpskoj sve funkcioniše".

On navodi da nedostaje više od 474 miliona KM budžetskih sredstava, od kojih 380 miliona KM predstavlja nova kreditna zaduženja što, kako tvrdi, pobija navode ministra finansija Srpske Zorana Tegeltije o suficitu.

"Riječ je o klasičnom deficitu koji je pokriven isključivo iz kreditnih zaduženja, od refundacija po osnovu ostalih kredita koje otplaćuje Vlada Srpske, a koji su planirani u iznosu oko 90 miliona KM, te od par miliona KM od prodaje nefinansijske imovine koju Srpska planira da ostvari kao jednu vrstu prihoda", rekao je Govedarica.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lucija

Kako me samo nerviraju ovi SDS-ovci......Sve sami pravednici i patriote.....patriotizam i renesansa. ...ko o cemu.....vojnik o skracenju.....k.... o postenju.....Bljak!

Gz

Pa vi ste kao najjaca opoziciona stranka predlozili Stevandica. Jel izabran jeste. Jeste li se za *ebali jeste. Znaci sami ste krivi.

MONDO REPORTAŽE