• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DF: Suljagić i Bajrović izbačeni, ostavka Podžića

Autori mondo.ba Autori Agencije

Predsjedništvo DF-a odlučilo je večeras da iz stranke budu isključeni Emir Suljagić i Reuf Bajrović.

Suljagić i Bajrović su bili članovi Predsjedništva DF-a i ranije su obavljali funkcije zamjenika ministra odbrane BiH, odnosno ministra industrije Federacije BiH.

Ostavku na mjesto generalnog sekretara stranke, na zahtjev predsjednika DF-a Željka Komšića, podnio je Sifet Podžić, prenijeli su federalni mediji.

Podžić se pravda neiskustvom

Na konferenciji za medije nakon sjednice Predsjedništva DF-a Sifet Podžić je imao prilično "emotivan" nastup. Odluku da glasa za Poplašena, što je i dovelo do njegove ostavke, Podžić je opravdao vlastitim političkim neiskustvom. “Nas je predsjednik Komšić učio da država uvijek mora biti na prvom mjestu, pa onda Stranka, pa tek onda sve ostalo. Zahvalio bih se zastupnicima DF-a u Zastupničkom domu PS BiH, Damiru Bećiroviću, Željki Komšiću, Hanki Vajzović, Mensuri Beganović i Maji Gasal-Vražalica što su glasali potiv Poplašenovog imenovanja i što su na taj način spriječili da moja greška izazove štetne posljedice po BiH”, izjavio je Podžić.

Komšić je objavio danas otvoreno pismo članovima stranke u kojem traži ostavku Podžića i isključenje Bajrovića i Suljagića, navodeći da ukoliko Predsjedništvo DF-a ne prihvati njegove zahtjeve, onda želi da njega izbriše iz evidencije stranke.

U pismu dostavljenom medijima pojašnjava se da je razlog za ovaj zahtjev netačna informacija da je Komšić "stao u zaštitu" Podžića koji je u Domu naroda parlamenta BiH glasao za izbor Nikole Poplašena u Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja.

"Sa više strana i od više osoba potvrđeno mi je da je Suljagić kreator i onaj koji je, koristeći svoje lične odnose zvao, tražio i dobio plasman takve informacije u medijima, a da je Bajrović učestvovao u dijelu potvrđivanja informacije u kojoj se iznose laži da je `šest članova Predsjedništva tražilo Podžićevu ostavku u slučaju `Poplašen`, a Komšić stao u njegovu zaštitu`", navodi predsjednik DF-a.

On je dodao da mu je potvrđena činjenica da je Bajrović još prije 20-ak dana tražio od nekih uglednih ljudi u Mostaru i Hercegovini da se piše o ovome.

Suljagić: Komšić će završiti kao Lagumdžija

"Odluka Predsjedništva DF-a da isključi mene i Reufa Bajrovića iz stranke je odgovor na zahtjev nas dvojice da Sifet Podžić podnese ostavku na mjesto generalnog sekretara DF-a, nakon što je glasao za Nikolu Poplašena u Domu naroda BiH", prokomentarisao je razloge isključenja iz stranke Emir Suljagić.

Suljagić tvrdi da je ovo odluka predsjednika stranke Željka Komšića.

"Komšić nije u javnosti mogao odbraniti sebe zbog toga što je branio Podžića", tvrdi Suljagić, dodavši kako ne želi biti ni u jednoj organizaciji koja u svojim redovima ima one koji podržavaju četničke vojvode.

"Ovo što je danas uradio Komšić, svojevremeno je uradio Zlatko Lagumdžija. I Željko će završiti kao Zlatko", rekao je Suljagić.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE