• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Zakon o radu vratiti u redovnu proceduru

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da ova stranka neće podržati novi zakon o radu Republike Srpske koji se donosi po hitnoj proceduri.

Bosić je rekao novinarima u Tesliću da će SDS zahtijevati da novi zakon o radu bude upućen u redovnu proceduru Narodnoj skupštini Srpske kako bi se kroz amandmandsku fazu dobilo na vremenu da se napravi paket prihvatljiv za sindikat, čime bi bio prihvatljiv i za ovu stranku.

On je naveo da će SDS podržati svaki dogovor Vlade Republike Srpske sa socijalnim partnerima o zakonu o radu.

Bosić je ocijenio da trenutna politička situacija u Republici Srpskoj i BiH ne daje puno optimizma i da se stvari zaoštravaju.

"Situacija u vezi sa odlukom Ustavnog suda BiH o zabrani 9. januara kao Dana Republike Srpske je primjer kako se može izazvati politički konflikt koji može imati nesagledive posljedice", rekao je Bosić.

On navodi da su apelacija člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i odluka Ustavnog suda BiH vratili političku situaciju dva koraka unazad i da više niko ne priča o stvarnim problemima.

"Srbi u Srpskoj i Republika Srpska nastaviće da slave 9. januar kao Dan Republike. Odluka Ustavnog suda BiH ima za cilj samo dalje zaoštravanje odnosa", rekao je Bosić i dodao da slavljenje 9. januara nije u inat nekome, već zato što je tada nastala Republika Srpska.

Komentarišući pitanje kandidata SDS-a za gradonačelnika Bijeljine, Bosić je naveo da se unutar ove stranke neće ići sa procesom kandidovanja, dok ne budu završeni razgovori sa partnerima iz Saveza za promjene i dok se ne definiše na koji način će se ići u zajedničke izbore.

On je dodao da će u lokalnim zajednicama u kojima koalicija sa partnerima Saveza za promjene ne funkcioniše biti formirana tijela koja će u ime stranaka iznaći najbolje rješenje.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Bas si se sjetio na "vakat"

Hm

Podržavam radnike i razumijem,ali Bosić i njegova koalicija neće podržati samo što nije njegova vlada. Neka se on pobrine o bezbijednosti građana.

MONDO REPORTAŽE