• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Čudni "prioriteti" za čišćenje...

Autori mondo.ba Autori Agencije

Gradonačelnik Banjaluke izrazio nezadovoljstvo što pojedini dijelovi grada nisu pravovremeno očišćeni. Građani tvrde da su nadležnim službama prioriti za čišćenje put ka Banj brdu i kuće ministara

 Banjaluka: Čudni "prioriteti" za čišćenje... Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Autobusi na svim gradskim linijama u Banjaluci saobraćaju redovno i nema obustave saobraćaja, rekao je danas gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Gavranović je rekao da će se režim rada zimskih službi intenzivirati u narednih 72 časa, kako bi u navedenom roku mehanizacija za čišćenje snijega ušla u sve ulice.

Prioriteti put za Banj brdo i kuće ministara?!

Banjalučani čekaju da okopni ili da se i u njihovoj ulici pojavi grn, a u međuvremenu fotoaparatima bilježe, kako kažu, nepravdu. Pojedini ogorčeni čitaoci poslali su fotografije čišćenja puta prema Banja brdu, koje je očito prioritet u Banjaluci iako polovina grada još nije pročišćena. Građani bilježe i fotografije čišćenja pojedinih privatnih objekata, a tvrde da se čiste čak i ministarska dvorišta, javlja ATV.

Na današnjem sastanku sa izvođačima dogovoreno je da se ide na čišćenje trotoara, što jeste najizraženiji problem, ali su oni u trećem redu čišćenja, rekao je Gavranović nakon redovnog sastanka sa građanima.

On je podsjetio da je za ovu zimsku sezonu za čišćenje snijega izdvojeno 1,3 miliona KM, što, kako je rekao, nije dovoljno.

"I sam broj mehanizacije koja je angažovana govori da to za Banjaluku nije dovoljno. U Zagrebu se za noć može angažovati 250 ralica, a mi jedva skupimo 50", rekao je Gavranović.

On je dodao i da su putevi ka selima prohodni i da nema prekida autobuskih linija.

"Na selima je čak i bolje stanje, zato što je tamo visina sniježnog pokrivača 15 centimetara, a ovdje 35", rekao je Gavranović.

Prema njegovim riječima, određeni zastoji u radu zimske službe uzrokovani su i činjenicom da izvođači koji su izabrani na posljednjem tenderu još ne poznaju dovoljno teren koji čiste, zbog čega su juče dva kamiona sa grtalicom sletjela sa saobraćajnice prema naselju Piskavica.

"Insistiram na poštovanju ugovora sa izvođačima i tamo gdje sa svojim kapacitetima ne stignu da urade posao, mi ga nećemo čekati, nego ćemo uvesti drugog izvođača, a njima odbiti", rekao je Gavranović.

Gavranović je demantovao informacije o gašenju javne kuhinje u Banjaluci, jer je za te potrebe iz gradskog budžeta obezbijeđeno 450.000 KM.

Данас у 13:00 саобраћајница до споменика очишћена је до асфалта. Не знамо какво је стање у осталим дијеловима града, али...

Posted by Rekreativna Zona Banjaluke on Sunday, January 3, 2016

Još iz INFO

Komentari 10

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

O7

Tako im je u svim odjeljenjima u gradskoj upravi.... nacelnik komunalne policije ne zna uopste zakon koji je napisan na desetak strana... A sef im je sve o sebi rekao u ovom tekstu!

Coa

Kroz moju ulicu grtalica je prosla sinoc oko 23h samo jednom i "ocistila" put ostavivsi 10cm snijega na putu. Sve mislim vratice se da u drugom prolazu zavrsi posao kad ono..nista.. do sad jos nije cisceno a napadalo je novih 20cm snijega. Kroz ostatak Sargovca je na bob stazi koju su od ionako uske ulice napravili 10cm "paste" po kojoj je i sa najboljim zimskim gumama nemoguce voziti a o mimoilazenju sa drugim vozilima da ne govorim. Cestitam gradu na sjajno obavljenom poslu i odlicno potrosenom novcu iz gradskog budzeta na kumove tetke strine jarane poznanike i ketering. Mi cemo da se klizemo i zaglavljujemo i trosimo uzalud novac na dobre zimske gume kad nam ni gusjenicar nemoze pomoci.. al nista zato, navikli smo. Volio bih samo da mogu da izadjem iz kuce da vidim kako izgleda prilaz i dvoriste naseg gradonacelnika.

coki

@Coa Njegov trotoar ociscen , A da malo proseta okolo vidio bi kakvo je stanje i kako grtalice prolaze ostavljajuci po 10-20 cm snjega. A prica da su sve ulice ociscene.

Jaaa

Moj gradonacelnice,cccc..... U Zagrebu se moze... Nadjite neki srpski grad za poredjenje

nazadovoljni gradjanin

Najbolje mi je poredjenje sa Zagrebom. Pet puta veci grad ima pet puta vise ralica. Meni zvuci sasvim logicno, ne vidim tu nikakav problem...

MONDO REPORTAŽE