• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kinezi žele da grade autoput u Srpskoj

Autor mondo.ba

Kinezi su potpisom potvrdili da su zainteresovani da učestvuju u izgradnji prve faze novog autoputa, dionice od Banjaluke do Prijedora, a zainteresovani su i za obnovu pruge od Banjaluke do Dobrljina.

Direktor kompanije "China Shandong International" kaže da se potpisom memoranduma obavezao da će se potruditi da sve ne ostane samo na papiru. To očekuje i od druge strane.

"Kao kompanija koja dolazi iz prijateljske zemlje želimo da damo maksimalan napor da bismo pomogli Republici Srpskoj u daljem razvoju. Nadam se da će Kina sa srpskim narodom imati dalji razvoj prijateljskih odnosa", izjavio je Meng Jan, direktor kompanije, a prenosi Alternativna televizija.

Detalji projekta još nisu poznati. Osim što je prije nekoliko mjeseci urađeno brojanje saobraćaja na potezu od Prijedora do Novog Grada, kako bi se izradila saobraćajna studija koja treba da pokaže da li se autoput isplati, više informacija danas nije bilo.

"Paralelno teku i razgovori i radovi na realizaciji ovih projekata, pogotovo rekonstrukcije ovog željezničkog pravca i izgradnje autoputa. Rekonstrukcija pruge bi išla iz kreditnih sredstava, a izgradnja autoputa bi bila kao koncesija”, kazao je Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Ministar najavljuje da bi se više informacija moglo znati krajem februara. Do tada, naglašava, pored ovih projekata sa Kinezima će se nastaviti i razgovori o rekonstrukciji aerodroma u Banjaluci.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lady

Majko mila....Samo da ne bude od plastike jer je kineski i da ne bude sa stetnim materijama....tj.opasan po zdravlje....:D

MONDO REPORTAŽE