• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo general VRS Zdravko Tolimir

Autor mondo.rs

General Vojske Republike Srpske u penziji Zdravko Tolimir preminuo je sinoć u Hagu.

General Vojske Republike Srpske u penziji Zdravko Tolimir preminuo je u Hagu, potvrđeno je Srni u Boračkoj organizaciji Republike Srpske (BORS).

Predsjednik BORS-a Milomir Savčić izjavio je da je zatečen ovom viješću, iako je znao da je Tolimirovo zdravstveno stanje narušeno.

"General Tolimir bio je teško bolestan i kada je uhapšen, praktično je na najgrublji način, u ćebetu, odnesen u pritvorsku jedinicu. Sigurno je da nije imao adekvatnu zdravstvenu njegu i liječenje, što je ostavilo posljedice na njegovo ionako narušeno zdravlje i fatalan ishod se, nažalost, mogao očekivati", rekao je Savčić.

Zdravko Tolimir je u aprilu prošle godine u Haškom tribunalu osuđen na doživotnu robiju zbog zločina nad Muslimanima iz Srebrenice u ljeto 1995. godine.

Tolimir je tokom rata bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Predsjednik RS uputio telegram saučešća

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Tolimir povodom smrti generala Vojske Republike Srpske.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti generala Vojske Republike Srpske Zdravka Tolimira. General Tolimir kao patriota i visoki vojni stariješina dao je veliki doprinos u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i ostaće u trajnom sjećanju u narodu i Vojsci Republike Srpske. Ovo je veliki gubitak ne samo za porodicu i prijatelje nego i za sav srpski narod. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze mog najdubljeg saučešća", navodi se u telegramu.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Hag crna grobnica Srba. Izginu nas vise u Hagu nego njih u Srebrenici. Laka mu crna zemlja.

MONDO REPORTAŽE