• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na "crnoj listi" SDS i organizacije iz FBiH

Autor mondo.ba

Na takozvanoj "crnoj listi" Ministarstva finansija SAD nalazi se više subjekata i osoba iz BiH, među kojima su članovi porodice Karadžić, SDS i sumnjive organizacije iz FBiH poput Preporoda islamske tradicije, Al Furkana, Al Haramejna...

Kancelarija za kontrolu inostranih sredstava Ministarstva finansija SAD objavila je ažuriranu takozvanu "crnu listu", odnosno spisak na kojem se nalaze posebno označene osobe i subjekti, a na njoj je i više imena iz BiH koji su sumnjivi uglavnom zbog ratnih zločina, kriminala i terorizma.

U odnosu na liste iz prethodnih godina nema značajnih promjena, pa su na njoj i dalje Radovan Karadžić, Momčilo Krajišnik, Biljana Plavšić, Sonja Karadžić-Jovićević, Ljiljana Zelen-Karadžić, Aleksandar Karadžić, Milovan Bjelica i Ljubomir Borovčanin. Tu su i Stojan Župljanin, Duško Sikirica, Milan Simić, Stanko Sopta, Dragan Spasojević, Milomir Stakić, Radovan Stanković, Novak Stepanović, Jovan Đogo, Dragan i Drago Nikolić, Naser Keljmendi i njegovi sinovi Besnik i Liridon Keljmendi, piše "Glas Srpske".

Na listi je i SDS, kao i brojne organizacije iz FBiH poput Preporoda islamske tradicije, Al Furkana, Al Haramejna, Taibah International, Benevolence international foundation i druge.

Iz američkog Ministarstva finansija su poručili da oni koji se nalaze na listi treba da podnesu zahtjev u kojem treba da navedu argumente ili dokaze koji predstavljaju dovoljan osnov za brisanje sa liste.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE