• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektori Sipe u Kalderi!

Autori mondo.ba Autori Agencije

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu SIPA ušli su u prostorije laktaške kompanije “Kaldera”, gdje izuzimaju dokumentaciju u vezi sa poslovanjem uvoza kafe


Inspektori Agencije za istrage i zaštitu SIPA ušli su u prostorije kompanijz “Kaldera” vlasnika Milenka Čičića, gdje izuzimaju dokumentaciju u vezi sa poslovanjem uvoza kafe, javila je ATV.

Informacija je za ATV potvrđena i iz Tužilaštva BiH, a u akciji učestvuju i službenici Uprave za indirektno oporezivanje.

Pripadnici Sipe izuzeli su dokumentaciju od više pravnih lica na raznim lokacijama na širem području BiH, potvrdila je ranije danas portparol Sipe Kristina Jozić.

"Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) postupa po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH za izuzimanje određene dokumentacije, što je realizovano u proteklih nekoliko dana", rekla je Jozićeva.

Ona je dodala da je riječ o nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva "Panama" koji je realizovan u proteklom periodu zbog krivičnog djela poreska utaja.

Milenko Čičić, vlasnik kompanije Kaldera, potvrdio je za "Nezavisne novine" kako su inspektori bili i izuzeli dokumentaciju, ali i poručio kako u tome ne vidi ništa sporno, jer je kako tvrdi riječ o redovnoj kontroli.

"Radim 25 godina i svake godine imam inspekciju. Ne znam kakva je to vijest. Ako su došli i uzeli papire to je njihov posao", rekao je on.

U akciji "Panama" do sada je uhapšeno četrdesetak osoba, među kojima i "kralj kafe" iz Hercegovine Ivan Ćuk.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE