• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić najavio raspuštanje pojedinih odbora NDP-a

Autor mondo.rs

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić rekao je danas u Doboju da ova partija nema razloga da bude potpuno zadovoljna ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima i najavio raspuštanje pojednih odbora.

 Čavić najavio raspuštanje pojedinih odbora NDP-a Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba
Izvor: Siniša Stanić, mondo.ba

Čavić kaže da će uslijediti i reorganizacija NDP-a i veća afirmacija pojedinaca koji su na osnovu izbornih rezultata pokazali da imaju kapacitet da se bave politikom.

"Do sada od mene nije traženo da se povučem sa mjesta predsjednika stranke, niti je to bila tema današnjeg sastanka", izjavio je Čavić novinarima na pauzi sjednice Predsjedništva NDP-a.

On je naveo da je NDP na lokalnim izborima očekivao više, te da su mnogi odbori imali loš rezultat.

"Izdvojio bih izborne jedinice sedam, devet i jedan, zbog čega je donijeta odluka o raspuštanju dijela odbora i formiranje povjereništva", kaže Čavić.

Predsjednik NDP-a najavio je da će 19. novembra biti održana sjednica Glavnog odbora stranke, najvjerovatnije u Banjaluci, kada bi trebalo da bude završena reorganizacija NDP-a.

"Reorganizacija, između ostalog, podrazumijeva izmjene određenih odredaba Statuta, potvrdu raspuštanja pojedinih odbora i formiranje povjereništva, te biranje novih članova u Glavni odbor sa namjerom da stranku predstave nova lica", istakao je Čavić.

On kaže da NDP neće mijenjati odnos prema aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj, kao ni prema partnerima u Savjetu ministara i institucijama BiH.

Čavić je za narednih 10 dana najavio održavanje sastanka sa članicama Saveza za promjene, nakon čega će biti poznat oblik daljeg političkog angažmana u mjestima u kojima Savez djeluje.

On je naveo da su Republici Srpskoj potrebne demokratske promjene, kao i politička alternativa koja mora biti mnogo ozbiljnija.

Čavić je negirao navode da uvođenje plavog dizela i novog zakona o akcizama predstavlja prenošenje nadležnosti i ugrožavanje kreditnog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, ocijenivši ih kao manipulacije.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Koga da ti raspustis? Moras prvo sebe. Igor te je nokautirao. Do sledecih izbora bices u rangu Sukala. Cava zreo si za politicku penziju

MONDO REPORTAŽE