• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Govedarica: SDS privržen Dejtonskom sporazumu

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je večeras da je Dejtonski sporazum garant mira u stabilnosti u BiH, ali i u cijelom regionu.

"SDS ostaje na dosadašnjim politikama kada je riječ o Ustavu i ustavnom poretku BiH, i Republiku Srpsku vidimo kao stabilnu što joj omogućuje Dejtonski sporazum. U ovom momentu ne vidimo bilo kakvu osnovu za promjenu Ustava izuzev onog dijela koji se odnosi na sprovođenje odluke Suda u Strazburu u predmetu `Sejdić i Finci`", poručio je Govedarica na prijemu, koji je na Jahorini organizovao povodom 21 godine od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma,

Predsjednik SDS-a smatra da je blizu rješenje kada je riječ o sprovođenju odluke Suda za ljudska prava u Strazburu, napominjući da smatra da sva tri konstitutivna naroda kroz postojeći okvir koji nudi Dejton mogu da ostvare svoje nacionalne interese.

Osvrnuvši se na povlačenje poziva za večerašnji prijem predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i premijeru Željki Cvijanović, Govedarica je istakao da je to učinio usljed novonastale situcije i video-snimka u vezi sa crnim listama, te u skladu sa stavom SDS-a o prekidanju saradnje sa SNSD-om.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukičević izjavio je da se treba obilježiti 21 godina Dejtona, odnosno mira i oporavka od rata. Gosti na prijemu bili su i ruski ambasador u BiH Petar Ivancov, te šef delegacije EU Lars-Gunar Vigemark.

Tagovi

SDS

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Kako doslo tako i otislo moje povjerenje. Ovaj ce nadmasiti i Vuka Draskovic u supljiranju

MONDO REPORTAŽE