• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konstituisan novi saziv skupštine u Banjaluci

Autor SRNA

U Banjaluci je danas i zvanično konstituisan novi saziv Skupštine grada, a zakletvu su položili novoizabrani odbornici i rukovodstvo.

Za predsjednika gradskog parlamenta izabran je Budimir Balaban iz DNS-a, za potpredsjednika Milan Milaković iz SP-a, a za zamjenika gradonačelnika Banjaluke Srđan Amidžić.

Zakletvu je danas položio i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je rekao da bi već na narednoj sjednici gradske Skupštine trebalo da se nađe novi poslovnik o radu ovog tijela, ali i nacrt budžet grada za iduću godinu.

"Nacrt budžeta već je izrađen i poslat u proceduru. Pripremljen je i novi poslovnik, i već iduće sedmice ćemo imati ova dva akta na sjednici Skupštine grada", rekao je Radojičić novinarima u pauzi konstitutivne sjednice Skupštine grada Banjaluka.

On je naglasio da bi za dvije sedmice trebalo da bude održana i treća sjednica, o tekućim pitanjima i izboru radnih tijela.

Radojičić je rekao da se do sada nije bavio pitanjem plata u Gradskoj upravi, već grijanjem u gradu i nacrtom budžeta grada za iduću godinu.

Odgovarajući na pitanje da li će biti smanjenja broja zaposlenih u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima, Radojičić je rekao da će racionalizacija, ako je i bude, biti sprovedena po principu soft menadžmenta, što znači uz otpremnine i zakonito smanjenje broja radnika.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban, koji je na ovoj funkciji bio i u prethodnom mandatu, rekao je da današnje zasjedanje protiče u znaku dogovora koalicionih partnera.

"Očekujem da u naredne četiri godine bude realizovan niz politika od interesa za građane. Ono što smo najavili u kampanji i realizujemo", naglasio je Balaban.

On je napomenuo da će drugi potpredsjednik banjalučke Skupštine biti izabran kad se steknu zakonski uslovi za to.

Odbornik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da će se kao najmlaći odbornik zalagati za interese građana Banjaluke, te da se odrekao odborničke naknade u humanitarne svrhe kao znak zahvalnosti za ukazano povjerenje.

On je naglasio da će kao predstavnik opozicije kritikovati propuste u radu vladajuće koalicije, ali da će biti spreman da podrži sve dobre projekte i aktivnosti.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Banjaluka trebalo bi da budu izabrani i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE