• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Četvoro uhapšenih zajedničkoj u akciji tri države

Autor mondo.ba

Najmanje četiri osobe su uhapšene u petak, a pretreseno je 11 lokacija, u velikoj policijskoj akciji sprovedenoj u Bijeljini, u sklopu koje je MUP RS sarađivao i s kolegama iz Srbije i Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama, cilj akcije je rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, odnosno udarac narkobandi koja je djelovala u regionu, pišu Nezavisne.

Spekuliše se da se uhapšeni povezuju sa švercom droge i drugim težim krivičnim djelima.

Pretreseni su stanovi u naselju Intergaj i u Sremskoj ulici, kod nekadašnje željezničke stanice u Bijeljini, a prema navodima medija, među uhapšenima je i glavni egzekutor i jedan od vođa crnogorskog narkoklana, s tim što njegovo ime nije bilo poznato.

Takođe, mediji su u petak javili da je u Bijeljini uhapšen i Zlatan Ćuk, koji ima poveći kriminalni dosije, i koji je poznat i kao jedan od učesnika oružanog napada na kafić "Fićo" u Bijeljini, kada su u maju 2009. godine ranjene tri osobe.

Prema riječima stanovnika Bijeljine, ulicama ovog semberskog grada još od jutra začule su se policijske sirene.

"Vidio sam i džipove, marice… Očigledno je riječ o hapšenju krupnijih, opasnijih riba. Od momenta kada su policajci došli u naselje Intergaj, svi smo počeli da se pitamo šta se zapravo dešava. Čuo sam da ih je nekoliko uhapšeno", rekao je novinarima jedan Bijeljinac.

Izvor Nezavisnih iz MUP-a RS potvrdio je da su uhapšene četiri osobe i da je u toku njihova kriminalistička obrada. Isti izvor dodaje da nije isključeno da će spisak biti i veći.

Iz MUP-a Republike Srpske kazali su da bi više detalja o akciji trebalo da bude poznato narednih dana.

"Na više lokacija na području Bijeljine u toku su pretresi prostorija koje koriste lica za koja se sumnja da su u vezi s organizovanim kriminalnim grupama i da su izvršioci krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala", rečeno je u MUP-u Srpske.

Pretrese su, kako su naglasili, obavili pripadnici Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji s pripadnicima bijeljinskog CJB-a.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE