• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Udar na demokratsko pravo

Autor mondo.ba

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se odluka Ustavnog Ustavnog suda BiH o poništavanju rezultata referenduma o Danu Republike mogla očekivati, jer u tom sudu pored stranaca sjede i članovi SDA.

"Ništa drugačije od ovakve sramne odluke Ustavnog suda BiH, u kojem sjede visoki funkcioneri SDA, i nismo mogli očekivati", rekao je Dodik.


On je ocijenio da je to direktni udar na demokratsko pravo jednog naroda i demokratiju za koju se zalaže i koju provodi Republika Srpska, prenosi RTRS.

Ustavni sud BiH je poništio rezultate referenduma održanog 25. septembra zato što je referendum proveden na osnovu Odluke o raspisivanju republičkog referenduma od 15. jula za koju je Ustavni sud utvrdio da nije u saglasnosti sa Ustavom BiH, te suprotno nalogu Ustavnog suda iz Odluke o privremenoj mjeri od 17. septembra.

Karan: Ustavni sud BiH se stavlja iznad naroda

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

xy

Daleko smo mi od demokratije. Mi smo pod patronatom Ustavnog suda i stranaca. Ali, ne mogu nam zabraniti da slavimo svoje slave i praznike. Oni ukidaju, a mi slavimo jos slavnije i ponosnije. Jedva cekam 9. januar. Ustavni sud je nesvjesno uvelicao znacaj tog dana. Hvala im.

MONDO REPORTAŽE