• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Terorizam je veliki globalni problem"

Autor SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas da je terorizam veliki globalni problem, te da stanje u BiH, kada je riječ o opasnosti od terorizma, nije ništa bolje niti lošije od regionalnog.

 "Terorizam je veliki globalni problem" Izvor: Brankica Spasenić/mondo.ba
Izvor: Brankica Spasenić/mondo.ba

Čubrilović je pozdravio učesnike tematske sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Srpske o temi "Borba protiv terorizma, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije - saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija" i zahvalio im što su odlučili da o ovako značajnim temama razgovaraju u parlamentu Srpske.

On je izrazio nadu da će na sjednici biti donesene smjernice i zaključci koji će biti provodivi i donijeti konkretne rezultate, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

U radu tematske sjednice učestvuju ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović, izaslanik predsjednika Republike Srpske Siniša Karan, ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, vršilac dužnosti direktora Policije Srbije Vladimir Rebić.

Učestvuju i zamjenik direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Trifko Buha, tužilac Tužilaštva Republike Srpske Živana Bajić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH Hasim Šabotić, predstavnik Agencije za istrage i zaštitu BiH, predstavnici Odbora za bezbjednost Skupštine Srbije Marko Blagojević, Aleksandar Marković i Momčilo Mandić, predsjednici odbora Narodne skupštine Srpske, te predstavnici nevladnog sektora.

Sjednica je podijeljena na dva panela. Prvi panel "Borba protiv terorizma - saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija" počeo je u 10.00 časova i planirano je da traje do 13.00 časova.

Drugi panel o temi "Borba protiv organizovanog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala i korupcije - saradnja i zajedničko djelovanje nadležnih organa i institucija", trebalo bi da počne u 14.00 časova i trajaće do 17.00 časova.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE