• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Golićeva najministar, Vigemark ličnost godine

Autor SRNA

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić dobila je večeras u Banjaluci nagradu za Najministra u BiH za ovu godinu, u organizaciji Evropskog udruženja menadžera.

Golićeva je za Najministra BiH izabrana zajedno sa ministrom komunikacija i saobraćaja u Savjetu ministara BiH Ismirom Juskom, u okviru izbora najmenadžera i najkompanija BiH, koji se održava 35. put.

Golićeva je rekla da ovo priznanje predstavlja veliku obavezu i odgovornost, naročito što je stiglo u godini koja je bila puna izazova i politički složenih odnosa.

"Ovo priznanje je i za moje saradnike, koji su vrijedno radili sa mnom, ali i Vladi Republike Srpske, čiji sam potpredsjednik", rekla je Golićeva Srni.

Ona je istakla značaj ovog priznanja, koje dolazi u godini kada je Republika Srpska snažno krenula ka evropskim integracijama i ekonomskim reformama koje Vlada Srpske planira da uradi u naredne tri godine.

Golićeva je kao neke od svojih velikih uspjeha navela učestvovanje u mnogobrojnim konferencijama i bilateralnim sastancima, na kojima je resorno ministartvo učestvovalo ravnopravno sa ostalim zemljama iz regiona.

Šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark dobio je specijalnu nagradu "Ličnost godine BiH", koja mu je na 35. izboru za najmenadžera i najkompanija BiH dodijeljena za posebne zasluge.

Vigemark je izrazio zahvalnost za dodijeljeno priznanje, te ocijenio da je vrlo bitno nagraditi one ljude koji u svom poslu teže izvrsnosti u radu.

"Smatram da BiH ima veoma dinamičan poslovni sektor i, uprkos raznim preprekama, teži da stvori što bolja radna mjesta za građane", rekao je Vigemark.

On je dodao da je ova nagrada podsticaj da nastavi raditi i bolje i više, te istakao da je nagrada veliko priznanje za njegov tim i saradnike koji mu pomažu u pružanju podrške BiH na njenom putu ka EU.

Predsjednik Organizacionog odbora ovog izbora Pane Škrbić rekao je da je dodijeljeno 20 menadžerskih nagrada, od čega je 15 nagrada za kompanije koje se bave proizvodnjom, koje izvoze i koje prave nove vrijednosti.

"Osim nagrada menadžerima, ove godine smo nagrade dodijelili i nekim važnim ljudima, koji su čitav svoj život poklonili svojim profesijama", rekao je Škrbić.

On je kao primjer naveo Enisa Bešlagića, koji je dobio nagradu za glumu i doprinos kulturnim vrijednostima, te Vlatka Glavaša, prvog kapitena fudbalske reprezentacije BiH.

"To su ljudi koji se na bave direktno biznisom, ali svojim radom i uspjesima doprinose da BiH bude prepoznatljiva u regionu ali i šire", rekao je Škrbić.

Za najmenadžera decenije izabran je Đahid Muratbegović, dok je istovremeno preduzeće kojim rukovodi Privredno društvo "Igman" iz Konjica proglašeno najkompanijom decenije u BiH.

U oblasti novinarstva i medija nagrađen je i banjalučki internet portal "Buka".

Manifestacijiji su pisustvovali ministri u Vladi Srpske, te brojni predstavnici političkog, kulturnog i društvenog života Srpske i BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE