• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijerka: Platićemo dug poljoprivrednicima

Autor SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da će većina potraživanja poljoprivrednika za 2016. godinu biti izmirena početkom naredne godine iz klirinškog duga.

Cvijanovićeva je podsjetila da je poljprivrednicima prije dva dana uplaćeno oko šest miliona KM, te da će oni dobijati svoje isplate u skladu sa prilivom sredstava.

Govoreći o Budžetu za narednu godinu, ona je navela da se danas počelo diskutovati o toj temi u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da će se tek vidjeti kako će izgledati konačan budžet.

"Stav Vlade Srpske je takav pretočen u Budžet, on je poznat sa svim ovim veličinama, iznosima koji se tamo nalaze, a da li će poslanici nešto mijenjati ili ići nekom drugom linijom to ne zavisi od nas", dodala je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, Budžet je koncipiran sa relnim mogućnostima, vodeći računa o brojnim kategorijama, borcima, penzionerima, poljoporivrednicima, socijalnoj sferi...

Ona je naglasila da će Dan Republike 9. januara biti proslavljen onako kako treba, uprkos pritiscima sa kojima je suočena Republika Srpska i raznim stvarima koje dolaze od stranaca i političkog Sarajeva.

"U bilo kom gradu, sve što bude u funkciji proslave Dana Republike biće najljepše na svijetu, jer je nama taj datum najbitniji", poručila je premijer Srpske.

Cvijanovićeva je naglasila da je stav Vlade Srpske da uvijek treba osmišljavati i dopunjavati način na koji se obilježava Dan Republike i da će ona uvijek biti na tom zadatku i sve što bude od nje traženo, Vlada će i uraditi.

"Govorimo o važnoj stvari - kako sadržajno popuniti sve manifestacije i događaje koji treba da budu vezani za jedan tako važan datum kao što je Dan Republike. Nadam se da niko ništa neće opstruisati", dodala je Cvijanovićeva.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE