• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS do kraja januara formira "Kolos"

Autor SRNA

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da je SDS odlučio da do kraja januara formira konferenciju za lokalnu upravu (Kolos).

 SDS do kraja januara formira "Kolos" Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk
Izvor: Mondo.ba/Vedran Ševčuk

Govedarica je novinarima u Istočnom Sarajevu u pauzi sjednice Glavnog odbora SDS-a rekao da je ta odluka donesena zbog nagomilanih problema o kojima su ga danas upoznali načelnici opština iz SDS-a.

On je naveo da je riječ o problemima kada su u pitanju naknade od koncesija, naknade od šuma, grantovi nerazvijenim i izrazito nerazvijenim opštinama, kao i da tim opštinama kasne tri tranše.

Govedarica smatra da ozbiljan problem predstavlja i najavljena reforma zdravstvenog osiguranja, odnosno prebacivanje nagomilanih obaveza domova zdravlja na trezor lokalnih zajednica.

On je istakao da je iznenađen odnosom Vlade Republike Srpske prema lokalnim zajednicama u kojoj su načelnici iz SDS-a odnosno, Saveza za promjene.

Na konstataciju da ni opština Istočno Novo Sarajevo, čiji je načelnik član SNSD-a, nije zadovoljna odnosom Skupštine grada Istočno Sarajevo, čiju većinu čine stranke iz Saveza za promjene, Govedarica je rekao da će se zalagati da se takvo stanje popravi, ali da isti tretman od Vlade Republike Srpske moraju imati i opštine u kojima je na vlasti Savez za promjene.

Prema njegovim riječima, SDS je danas razgovarao i o procesu unutrašnje konsolidacije stranke, koja bi trebalo da bude okončana do kraja maja.

"Do tada namjeravamo da sprovedemo unutarstranačke izbore, a nakon toga ćemo održati stranačku skupštinu, koja će izabrati novi Glavni odbor, koji će potom odlučivati o izboru novih potpredsjednika SDS-a", najavio je Govedarica.

On je rekao da je Glavni odbor SDS-a razmatrao danas i proces donošenja budžeta Republike Srpske za 2017. godinu i zaključio da je Vlada Republike Srpske prekršila niz zakona i neophodnih procedura i postupaka, zbog čega će SDS uputiti prekršajne prijave protiv odgovornih lica, kao i zahtjev ka Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti donošenja tog budžeta.

Govedarica tvrdi da reforme koje nastoji da sprovodi Vlada Republike Srpske nisu ekonomske, već da ih je kreirao Međunarodni monetarni fond.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

ss

Govedarica nemaš ti pojma, pusti to Mići Mićiću, ti si čovjek koji samo zavađa srpski narod i ljude koji su simpatizeri neke stranke. Tvoja drskost i ponašanje odvraća simpatizere od SDS-a, tvoje ponašanje ne dolikuje jednog poslanika, nikad ništa ne znaš normalno razgovarati,tražiti rješenje, samo optužuješ, a nikad ništa pametno.

Gz

@ss E ovaj gacanin ce joj stvarno dohakati. Mislim SDS-u

MONDO REPORTAŽE