• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Informativni centar Haškog tribunala u Banjaluci?

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske smatra da jedan od informacionih centara Haškog tribunala treba uspostaviti u okviru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

 Informativni centar Haškog tribunala u Banjaluci? Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Vlada je zadužila Ministarstvo pravde i Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica da sa predstavnicima Haškog tribunala preduzmu aktivnosti radi zaključivanja sporazuma o uspostavljanju informacionog centra, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Vlada se na današnjoj sjednici upoznala o ovoj informaciji Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.

Vlada Republike Srpske upoznala se o informaciji o inicijativi za organizovanje izložbe u Evropskom parlamentu u Briselu o kulturno-istorijskom i duhovnom nasljeđu Republike Srpske.

Cilj izložbe je da prikaže spomenike od posebne kulturne vrijednosti i da ih poveže u jedinstvenu tematsku cjelinu.

Postavka izložbe, predstavljena putem plakata, obuhvatala bi najreprezentativnije kulturno blago našeg prostora, kao što su manastiri, crkve, freskoslikarstvo, ikone, arheološki lokaliteti sa mozaicima, te nasljeđe koje je na listi svjetske baštine Uneska - most u Višegradu, stećci, zmijanjski vez.

Vlada je zadužila Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske da sprovede sve neophodne aktivnosti u procesu koordinacije i realizacije izložbe koja bi bila postavljena u prostorima Evropskog parlamenta.

U realizaciju cjelokupnog projekta bilo bi uključeno i Predstavništvo Republike Srpske u Briselu, a troškove cjelokupne organizacije i realizacije izložbe snosio bi Evropski parlament.

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o davanju saglasnosti privrednom društvu "Zrak-DKS" Teslić za obavljanje proizvodnje i remonta naoružanja i vojne opreme.

"`Zrak-DKS` Teslić je nastao reorganizacijom privrednog društva `Zrak` Teslić u stečaju na osnovu rješenja Okružnog privrednog suda u Doboju kojim je potvrđen plan reorganizacije stečajnog dužnika `Zrak` i kojim su utvrđeni osnivači, prenos cjelokupne imovine stečajnog dužnika na novoosnovano društvo, kao i prenos svih obaveza po osnovu važećih ugovora za isporuku robe i usluga po pribavljanju potrebnih dozvola i saglasnosti.

Privredno društvo "Zrak - DKS" Teslić nastavlja djelatnost privrednog društva "Zrak" Teslić i baviće se proizvodnjom i prometom naoružanja i vojne oprema, najvećim dijelom za inostrane kupce.

Proizvodni program obuhvata proizvodnju optičke, optomehaničke i optoelektronske opreme i sistema za osmatranje, nišanjenje i upravljanje vatrom na oruđima i sredstvima svih kalibara.

U planu je i osvajanje novih proizvoda, kao i zapošljavanje tridesetak radnika, dodaje se u saopštenju.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE