• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavne ličnosti u trci za poslanike

Koalicije i stranke i za ove izbore na listama imaju veliki broj umetnika, slavnih ličnosti i visokih intelektualaca.

 Slavne ličnosti u trci za poslanike Izvor: MONDO

Koalicije i stranke koje su do sada predale liste kandidata za poslanike budućeg saziva Skupštine Srbije i ovoga puta ukazale su poverenje poznatim rediteljima, glumcima, sportistima, lektorima, supervizorima, dok o pravnicima i ekonomistima ne treba ni govoriti.

Koalicija Demokratska stranka Srbije - Nova Srbija kandidovala je za poslanika filmskog umetnika Milorada Jakšića, snimatelja u filmovima "Buđenje pacova", "Žuta", "Paviljon VI", ali i poznatog lektora, supervizora populanog kviza "Slagalica" Milku Canić.

Kuriozitet ove liste je što je od 250 kandidata više od 200 visoko obrazovanih, a među njima je čak deset docenata i profesora univerziteta. Visoko obrazovan kadar bila je odlika te poslaničke grupe i u prethodnom skupštinskom sazivu.
Ni lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić", na kojoj su i kandidati G17 plus, Lige socijaldemorkata Vojvodine, Sandžadžke demokratske partije i Srpskog pokreta obnove, nije ostala imuna na poznata imena.

U trku za poslaničko mesto ušli su reditelj Nebojša Bradić i književnica i rediteljka Vida Ognjenović, glumac i aktuelni ministar kulture Vojislav Brajović, glumica Đurđija Cvetić, poznata imena politike kao što su sadašnji i bivši predsednik parlamenta Oliver Dulić i Predrag Marković.

Tu je i književnik, političar i nekadašnji šef diplomatije Vuk Drašković,a "društvo" mu pravi i aktuelni ministar spoljnih poslova, imenjak Jeremić.
I na toj, kao i na listi Koalicije DSS - NS uglavnom su visokoobrazovani stručnjaci različitih oblasti i pet profesora univerziteta u Srbiji.

Najmlađa parlamentarna stranka - Liberalno demokratska partija, na listi koalicije ima reditelja Milutina Petrovića, kao i prošli put glumicu Oliveru Ježinu, pisca Biljanu Srbljanović, slikarke Biljanu Cincarević i Biljanu Grbić, kao i pijanistu Dejana Sinadinovića.

Što se obrazovne strukture tiče, ni ova koaliciona lista, na kojoj su i članovi Demohrišćanske stranke Srbije i Socijaldemokratske unije, ne zaostaje za ostalima.

Ni lista Srpske radikalne stranke za ovaj saziv, kada je obrazovna struktura njenih kandidata u pitanju, ne zaostaje za drugima, ali ni u isticanju poznatih imena filmske i druge umetnosti.

Poznati književnik Branislav Crnčević kandidovan je za poslanika, kao i ne manje poznat harmonikaš Branimir Đokić, koji je već bio poslanik SRS u prošlom sazivu. Glumica Lidija Vukićević drugi put je kandidovana za poslanika, a tu je i lider stranke, haški optuženik Vojisalv Šešelj, koji je prvi na listi.

Radikali, kao i ostali, na listi imaju doktore nauka, inženjere, pravnike, ekonomiste, novinare, sportske trenere.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE