• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeri: Srpski lideri umešani u nerede u Mitrovici

UNMIK zna da su srpski lideri sa severa Kosova bili uključeni u nerede 17. marta na severnom delu Mitrovice, piše dnevnik iz Prištine "Zeri".

 Zeri: Srpski lideri umešani u nerede u Mitrovici Izvor: MONDO

"Neki od lidera Srba na severu Kosova viđeni su u masi demonstranta koji su 17. marta napali i vatrenim oružjem, UNMIK policiju i Kfor" piše ovaj dnevnik.

"Zeri" navodi da je u početku "postojala ideja i volja sudskih i policijskih autoriteta da pokrenu postupak protiv nekih srpskih lidera sa severa Kosova. Izgleda da je sve to sada ostavljeno po strani zbog poznatog konflikta između UNMIK administratora u Mitrovici Gerard Galučia i zamenika šefa UNMIK-a Lari Rosina".

Ipak, međunarodni diplomatski izvori rekli su za "Zeri" da "Kfor I UNMIK imaju jasne snimke od događaja 17 marta gde se mogu identifikovati oni koji su bili na čelu nasilnog protesta".

"Ali u slučajevima kada reagovanje UNMIK-a i Kfora mogu imati političke posledice ne gleda se samo incident već se uzima u obzir i momenat kada se treba lansirati ovakvu akciju" piše dnevnik iz Prištine.

Dnevnik ocenjuje da u ovakvoj situaciji " i hapšenje nekog anonimnog ekstremista bi stvaralo nove probleme za bezbednost međunarodnih snaga na severu Kosova".

"Ipak ovakva situacija se ne može podnosti za duže vreme. Ranije ili kasnije UNMIK će morati da preduzme akcije protiv onih koji su napali UNMIK policiju i Kfor" ocenjuje "Zeri".

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE