• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samardžić: Izbora će biti i na Kosovu

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić izjavio je da će 11. maja biti održani i izbori za lokalne organe vlasti na Kosovu.

 Samardžić: Izbora će biti i na Kosovu Izvor: MONDO

Na izborima će učestvovati tamošnji i Srbi koji su raseljeni u centralnom delu Srbije i u Crnoj Gori.

Samardžić je gostujući na Televiziji "Studio B" rekao da se i parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji organizuju i na Kosovu i Metohiji po odluci predsednika Skupštine Srbije Olivera Dulića i na osnovu stava da je Kosovo sastavni deo Srbije.

Samardžić smatra da je sada teško govoriti ko je legitimni predstavnik Srba sa Kosova, rekavši da će uskoro biti održani izbori, pa će brzo biti i dobijen odgovor na to pitanje.

"Oni (Srbi) će sami izabrati svoje predstavnike 11. maja", kazao je Samardžić, podsetivši da su izbori na Kosovu, na kojima su Srbi u većini učestvovali, održani još 2001. godine.

"Prva izborna prilika će pokazati ko za koga na Kosovu glasa I taj će na lokalu u okviru opština uzeti vlast i biti pravi sagovornik Beograda", naveo je Samardžić.

Za održavanje lokalnih izbora na Kosovu Samardžić kaže da Vlada Srbije treba da donese zaključak gde će precizirati izbornu tehniku, jer je veliki deo izbornog tela Srba sa Kosova u centralnoj Srbiji i u Crnoj Gori.

Samardžić je objasnio da će raseljena lica na izborima glasati za lokalne organe vlasti u opštinama iz kojih potiču i da je to komplikovan proceš koji treba urediti prema predlogu Vlade Srbije.

Ministar za Kosovo i Metohiju smatra da je tehnički mnogo teže organizovati izbore za raseljena lica nego za Srbe koji su ostali da žive na Kosovu I Metohiji.

Samardžić je kazao da na Kosovu postoje organizacije Srba poput Zajednice srpskih opština i naselja, zatim dva Srpska nacionalna veća, odbori značajnih stranaka u Srbiji, koordinatori opština, kao i da predstavnici države imaju kontakt sa ljudima iz tih tela.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE