• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đukanović u Sarajevu

Premijer Crne Gore Milo Đukanović kazao je da BiH mora da bude sastavni dio evroatlantskih integracija.

 Đukanović u Sarajevu Izvor: MONDO

On je dodao da je Bosni i Hercegovini još potrebna međunarodna zajednica kako bi se sprovele reforme.

On je kazao da "Crna Gora, BiH i Balkan u budućnosti treba da uzmu sudbinu u svoje ruke", ali da ipak treba "proširiti i ojačati front međunarodne podrške" koji bi garantovao veći uspjeh aktivnosti koje se sprovode.

Đukanović smatra da treba prenijeti odgovornosti na političare u BiH, ali i da treba voditi računa o političkoj realnosti, jer se BiH nalazi u predizbornom vremenu kada se ne očekuju velike reformske promjene.

Premijer Crne Gore je danas, na Forumu Bošnjačkog instituta u Sarajevu govorio na temu "Evroatlantska perspektiva regiona - iskustva Crne Gore" i istakao da se dejtonska formula može kritikovati ali i posmatrati afirmativno.

"Ukoliko pokušavamo da kritikujemo dejtonsku formulu, ta kritika će biti mnogo ubjedljivija ako ponudimo neku formulu koja će ponuditi viši kvalitet, nuditi bolje pretpostavke za ostvarivanje onih ciljeva koje BiH ima, a to je da bude dio NATO-a i EU", naveo je Đukanović.

On je naglasio da je potrebno da se uloži maksimalna odgovornost svih političkih subjekata u BiH da se očuva njena stabilnost i obezbijedi održivost, te da se u tesnoj saradnji sa relevantnim međunarodnim činiocima kreira neophodni minimum ustavnih reformi koji će doprinijeti funkcionalnosti BiH.

"Jedinstvena BiH ne može imati alternativu, a teritorijalni integritet i suverenitet BiH uslov je bez kojeg nije realno razgovarati o učvršćivanju stabilnosti u regionu i ostvarivanju bliske evroatlantske i evropske perspektive", kazao je Đukanović.

Kako je najavljeno, Đukanović će se danas u Sarajevu sastati sa članovima Predsedništva BiH sa kojima će razgovarati o odnosima dvije zemlje.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE