• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bonska ovlaštenja korištena 900 puta

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko rekao je u utorak u Sarajevu da su bonska ovlaštenja do sada korištena 900 puta.

 Bonska ovlaštenja korištena 900 puta Izvor: MONDO

On je napomenuo da kod međunarodne zajednice nema raspoloženja da se to čini i dalje.

Incko je rekao da je zadovoljan podrškom koju ima.

"Sa posljednjeg sastanka ministara EU postoji zaključci i sasvim sam zadovoljan podrškom koju imam. Šta će biti na Savjetu za provođenje mira vidjećemo sutra, ali konačan ishod očekujem prekosutra", rekao je Incko, koji je bio uvodničar na javnoj debati "Otvoreni dijalog u otvorenom društvu", u organizaciji Centra za kulturu dijaloga.

Incko je rekao da je u BiH potrebno pokazati više političke volje kako bi se prevazišla trenutna politička pat pozicija.

On je rekao da je politika inata u BiH dobila na cijeni, te da netolerantna retorika dodaje dozu otrova na pitanja kao što su nezaposlenost i druge probleme sa kojim se zemlja susreće.

Incko je rekao da je u vrijeme dok je bio ambasador, prije 15 godina, upoznao sadašnjeg premijera RS Milorada Dodika kao mladog političara koji je i tada bio vema značajan za mirovni proces.

Dodik je rekao večeras na ovoj javnoj debati istakao da visoki predstavnik u BiH nije zakonodavac, i da nigdje ne piše da on može donositi zakone, iako on to čini.

On je istakao da će se suprotstaviti svakom nasilnom donošenju zakona, naglasivši da je visoki predstavnik tumač Dejtonskog mirovnog sporazuma, a ne zakonodavac.

Direktorica Centra za kulturu Dijaloga Sanja Vlaisavljević zahvalila je Dodiku i Incku što su prihvatili izazov javne debate i izrazila nadu da večerašnja debata neće biti posljednja takve vrste u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE