• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikalac postao direktor

Predsjednik sindikata Urbanističkog zavoda RS Siniša Lukić nakon protestne šetnje imenovan na funkciju vršioca dužnosti direktora.

 Sindikalac postao direktor Izvor: MONDO

Lukić je takođe potvrdio da je Upravni odbor Urbanističkog zavoda RS prihvatio ponuđenu ostavku bivšeg direktora Borislava Bijelića na tu funkciju, kao i njegov zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa u ovoj instituciji.

"Upravni odbor Urvanističkog zavoda RS prihvatio je zahtjev Borislava Bijelića za razriješeljnje funkcije direktora zavoda, kao i njegov zahtjev za sporazumni otkaz", precizirao je Lukić, koji je zaposlen kao pravnik u ovoj ustanovi.

On je dodao da je, prije nego što ga je Upravni odbor Zavoda imenovao na funkciju v.d. direktora, dao ostavku na funkciji predsjednika sindikalne organizacije Urbanističkog zavoda RS koju je do tada obavljao. Lukić koji se u vrijeme davanja izjave Srni nalazio u Opštinskom sudu Banjaluka, gdje je rješavao pitanja „papirologije“ oko registracije ovlaštenog lica za zastupanje firme, rekao je da će prvi korak na funkciji direktora posvetiti prikupljanju novca od dužnika za isplatu zaostalih plata radnicima.

Na pitanje da li će biti povučeni otkazi koje je, sada bivši direktor Bijelić, u utorak uručio 21 radniku, Lukić je pojasnio da o tome mora postići dogovor sa većinskim vlasnikom Urbanističkog zavoda RS Jovom Vidovićem.

"Navedeni otkazi su već podjeljeni radnicima i ja sada moram da se o tome dogovorim sa većinskim vlasnikom, poštio je Zavod privatna firma, a od kupovine od strane Vlade RS nije bilo ništa, tako da sada sve ovisi od poteza većinskog vlasnika i uprave firme", rekao je Lukić.

On je dodao da će njegove prve aktivnosti biti obilasci opština u RS za koje Urbanistički zavod RS u Banjaluci radi regulatorne planove kako bi se naplatili dugovi, nakon čega će sa većinskim vlasnikom dogovarati o isplati zaostalih plata radnicima te ustanove, koja zapošljava 108 radnika.

"Iz gradske uprave u Banjaluci već imam naznaku o uplati sredstava za projekte koje smo radili, pa bi plata mogla biti isplaćena početkom marta, a sa većinskim vlasnikom moraću da vidim koji je to metod da se isplati barem još jedna plata od onih što kasne kako bi radnici bili koliko toliko zadovoljni", naveo je Lukić. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE