• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osam partija ne može na izbore

Centralna izborna komisija BiH izrekla je administrativnu mjeru kojom se uskraćuje pravo kandidovanja osam političkih stranaka na narednim izborima

 Osam partija ne može na izbore Izvor: MONDO

Njima je uskraćeno pravo zbog nedostavljanja godišnjeg finansijskog izvještaja za 2008. godinu.
Administrativna mjera je izrečena - Brčanskoj alternativi Brčko distrikt BiH, Demokratskoj stranci, Demokratskom centru BiH, Demokratskom pokretu Srpske - DEPOS, Narodnoj bošnjačkoj stranci, Partiji socijalne pravde, Stranci biznisa Srpske i Zelenim BiH.Zbog sukoba interesa, CIK BiH izrekao je danas, sankcije i Ivanu Čamberu i Mirsadu Delaliću.

 Delaliću je izrečena sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine i novčana kazna od 1.000 KM.

Delalić je odgovoran što je 3.septembra prošle godine preuzeo funkciju v.d. predsjednika Skupštine Javnog preduzeća "Pokop" iz Sarajeva, a da nije protekao zakonom propisani rok od šest mjeseci, nakon što je prestao obavljati funkciju v.d. direktora Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju i očuvanje grobalja šehida i poginulih boraca, memorijalnih centara i spomen-obilježja žrtava genocida, čime je prekršio odredbe Zakona o sukobu interesa u organima vlasti Federaciji .

Čamberu je takođe izrečena sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne funkcije ili savjetnika u periodu od četiri godine, saopšteno je iz CIK-a.
 CIK je utvrdio da je on odgovoran što je za vrijeme obavljanja dužnosti vijećnika u Opštinskom vijeću Posušje započeo i obavljanje dužnosti v.d. direktora, javnog preduzeća „Rudnici boksita“ iz Posušja, čime je prekršio odredbe Zakona o sukobu interesa u organima vlasti FBiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE