• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inckov poziv glasačima “nepristojan”

Nepristojno je sugerisati kako i za koga da se glasa, pogotovo ako ste stranac, izjavio potpredsjednik vlade RS Anton Kasipović.

 Inckov poziv glasačima “nepristojan” Izvor: MONDO

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Anton Kasipović rekao je da je u redu pozivati ljude da izađu na izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo, ali da je u najmanju ruku nepristojno govoriti o ishodu izbora, osim ako neko nije član neke stranke ili nezavisni kandidat.

"Pogotovo ako ste stranac, nepristojno je i uopšte nije u redu pozivati nekog praktično i prije nego su izbori raspisani sugerisati kako i za koga da se glasa", rekao je Kasipović na konferenciji za novinare u Banjaluci povodom izjave visokog predstavnika Valentina Incka poslije zasjedanja Savjeta za implementaciju mira u Sarajevu.

Ministar pravde Džerard Selman RS izjavio je da je za ljude iz struke sasvim jasno da Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi RS apsolutno ne zadire u teritorijalni integritet BiH.

"To su prazne priče koje se pokušavaju iskoristiti u dnevno-političke svrhe. Svaki put pred sjednicu PIK-a imate tako neke vruće teme", rekao je Selman.

On je dodao da je, takođe, sasvim jasno da je to zakon tehničke prirode.

Reagujući na zaključke PIK-a, Selman je istakao da je jasno na koji način RS snabdijeva strujom Brčko distrikt i da Vlada RS u potpunosti ispunjava obaveze arbitražne odluke.

"Supervizija za Brčko trebalo je davno da bude ukinuta jer i RS i FBiH izvršavaju svoje obaveze", dodao je Selman.

Upravni odbor PIK-a naglasio je potrebu ispunjavanja uslova koji se, između ostalog, odnose na okončanje supervizije Brčko distrikta.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nakon sjednice PIK-a ponovio je da međunarodna zajednica neće tolerisati da se na bilo koji način ugrozi teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

On je kazao da se međunarodna zajednica neće u stranačko-političkom smislu uključivati u izborni proces u BiH, ali da ima interes da se neke promjene ipak dogode.

On je pozvao građane BiH da 3. oktobra iskoriste "bonska ovlaštenja" i promijene situaciju u BiH izborom novih ljudi.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE