• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukinut pritvor uhapšenima u Gornjoj Maoči

Sud BiH ukinuo je pritvor i odredio mjere zabrane za sedam lica uhapšenih 2. februara u policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči

 Ukinut pritvor uhapšenima u Gornjoj Maoči Izvor: MONDO

Sud BiH ukinuo je u četvrtak pritvor i odredio mjere zabrane za sedam lica uhapšenih u policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči, koja su, između ostalog, osumnjičena za ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti BiH i izazivanje rasne i vjerske mržnje, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji.

Pritvor je ukinut Nusretu Imamoviću, Safetu Barčiću, Edisu Bosniću, Dževadu Hodžiću, Hajrudinu Ribiću, Senadu Midžiću i Mersedu Čekiću.

Portparol Suda BiH Manuela Hodžić rekla je Srni da je ukinut pritvor licima uhapšenim u Gornjoj Maoči i izrečene mjere zabrane na prijedlog Tužilaštva BiH.

Mjere uključuju zabranu napuštanja mjesta boravka, kontaktiranje sa ostalim osumnjičenima, ili razgovor o predmetu bilo s kim izuzev sa advokatima, međusobnu komunikaciju, kao i zabranu prisustvovanja javnim okupljanjima.

Ona je napomenula da se istraga u ovom predmetu nastavlja i da će u slučaju kršenja mjera zabrane osumnjičenima iz Gornje Maoče ponovo biti određen pritvor.

U policijskoj akciji "Svjetlost" u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. februara, u kojoj su učestvovali pripadnici specijalne policije iz cijele BiH, uhapšeno je sedam lica i jedan strani državljanin, koji je u međuvremenu isporučen Hrvatskoj.

Uhapšeni se terete za krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima napad na ustavni poredak BiH, ugrožavanje teritorijalne cjelovitosti, izazivanje rasne i vjerske mržnje, razdora i netrepeljivosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom akcije u Gornjoj Maoči pronađeno je vatreno oružje, eksplozivne materije, hladno oružje i sredstva veze.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE