• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojica uhapšena zbog Srebrenice

Sipa uhapsila Vlastimira Golijanina (36), Zorana Goronju (39) i Stanka Savanovića (42), zbog sumnje da su u Srebrenici 1995. počinili genocid.

 Trojica uhapšena zbog Srebrenice Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH saopštilo je da su Golijanin, Goronja i Savanović pod istragom Tužilaštva BiH i da su osumnjičeni su da su kao pripadnici 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske počinili krivično djelo genocida.

Oni se sumnjiče da su kao pripadnici navedene formacije bili direktni izvršioci strijeljanja i ubistava muškaraca i dječaka bošnjačke nacionalnosti i da su učestvovali u ubistvu više od 1 000 žrtava nakon pada Srebrenice, u julu 1995. godine.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu koji će ispitati osumnjičene i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora prema navedenim osumnjičenima.Sipa je danas saopštila da su njeni službenici Golijanina, Goronju i Savanovića slobode lišili juče na području Gradiške, Vlasenice i Kostajnice te da će oni, nakon kriminalističke obrade u prostorijama Sipe, biti predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH. Golijanin prijavljeno prebivalište ima u opštini Han Pijesak, Goronja u Novom Gradu, a Savanović u Gradiški. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE