• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grujičić se ipak sastao sa Govedaricom

Autori mondo.ba Autori Agencije

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić ipak se danas sastao sa predsjednikom SDS, Vukotom Govedaricom.

 Grujičić se ipak sastao sa Govedaricom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Kako je objavila N1, Grujićić je nakon sastanka sa predsjednikom RS i SNSD-a, Miloradom Dodikom došao u Narodnu skupštinu RS i čekao je oko sat vremena na sastanak i razgovor sa Vukotom Govedaricom, predsjednikom SDS.

Govedarica je kazao da podržava Grujičića i njegov rad, ali da ne podržava, kako je rekao, "Orićevu većinu" u Skupštini opštine Srebrenica.

Govedarica je izjavio da je Milorad Dodik "vječiti akter srpskih podjela, a jedna od tih prvih podjela je bilo i isključenje SDS iz vlasti u Srebrenici 2000.godine“.

Odbacivši današnje optužbe predsjednika SNSD-a, da je SDS kriv za srpsko nejedinstvo u Srebrenici, Govedarica je izjavio novinarima da Dodik nije govorio istinu kada je rekao da je današnji sastanak u Palati RS sazvan na inicijativu predsjednika OO SDS-a u Srebrenici Momčila Cvjetinovića, a koji se onda nije pojavio na sastanku s Dodikom i načelnikom Srebrenice.

Lider SDS-a je kazao da ta stranka može da vodi računa o srpskom narodu u Srebrenici.

"Ne želimo da s većinom Nasera Orića, u kojoj je i Hakija Meholjić, pravimo skupštinsku većinu u Srebrenici," rekao je Govedarica, a prenosi Fena.

Grujičić je na poziciju načelnika Srebrenice izabran kao zajednički kandidat srpskih stranaka u tom gradu. On je danas na pres-konferenciji potvrdio da je član SNSD-a, navodi N1.

Novu većinu u Skupštini opštine Srebrenica čine četiri odbornika SDA, jedan odbornik SBiH, dva SDS-a, po jedan iz Srpske radikalne stranke, PDP-a i Prosperiteta za Srebrenicu te bivši odbornik SDP-a, Zulfo Salihović. Alija Tabakaović imenovan je za predsjednika Skupštine Općine Srebrenica, a za potpredsjednika Mile Stanojević.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je danas, nakon sastanka sa načelnikom Srebrenice Mladenom Grujičićem, predsjednikom Opštinskog odbora Srebrenica Radomirom Pavlovićem i predsjednikom OO DNS-a Veliborom Ankićem, izrazio uvjerenje da će oni imati većinu u ovoj opštini, ali nije precizirao na koji način.

Kazao je i kako je današnji sastanak u Banjaluci sazvan na inicijativu predsjednika OO SDS-a u Srebrenici, a koji se onda nije pojavio.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE