• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ganić ne ide za Sarajevo dok ne stignu dokazi

Bivši član ratnog Predsjedništva BiH Ejup Ganić neće se vratiti iz Londona u Sarajevo sve dok Srbija ne proslijedi Velikoj Britaniji dokaze o zločinima.

 Ganić ne ide za Sarajevo dok ne stignu dokazi Izvor: MONDO

"Ako nadležni organi Velike Britanije prihvate naš zahtjev za ekstradiciju, onda će oni nama uzvratno tražiti dokaze koji terete Ganića. Dokazi su spremni za transport do Londona", izjavio je zamjenik tužioca Srbije za ratne zločine Milan Petrović.

Petrović za RTRS. On je objasnio da se rok od 24 časa potreban za odgovor na zahtjev Srbije za Ganićevu ekstradiciju, računa od momenta prijema zahtjeva u Londonu, a ne od momenta slanja iz Beograda.

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u petak, 26. februara, da je sudskim organima Velike Britanije upućen zahtjev za ekstradiciju Ganića, protiv koga se u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije vodi istraga zbog umiješanosti u zločine počinjene na teritoriji BiHMinistar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je Ganić u petak bio zadržan na aerodromu u Londonu, ali i da je ubrzo pušten.

Ganić je demantovao tvrdnje da je zadržan po Interpolovoj potjernici iz Srbije, navodeći da je na aerodromu čekao prtljag. Ranije je bilo najavljeno da bi Ganić danas trebalo da se vrati iz Londona u Sarajevo, ali za sada nema informacija o tome.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije raspisalo je početkom 2009. godine, po nalogu istražnog sudije, potjernice za 19 osoba iz BiH, među kojima su ratni članovi Predsjedništva BiH Ejup Ganić i Stjepan Kljuić, zbog napada na kolonu JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.
Prema podacima Centra javne bezbjednosti Istočnog Sarajeva, u napadima 2. i 3. maja ubijena su 42, a ranjena 73 pripadnika JNA, dok ih je 215 zarobljeno. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE