• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski logoraši prijete protestima

Srpski logoraši najavili su proteste pred Sudom i Tužilaštvom BiH, ako te institucije do 30. maja ne počnu procesuiranje ratnih zločinaca.

 Srpski logoraši prijete protestima Izvor: MONDO

Protesti će biti održani ukoliko ne budu podignute krivične prijave i optužnice protiv lica koja su odgovorna za ratne zločine počinjene nad Srbima u slučajevima ''Dobrovoljačka'', "Silos", "Sijekovac", ''Kasarna `Viktor Bubanj`", ''Čelebići'', te za 536 logora za Srbe u Federaciji BiH, od čega ih je samo u Sarajevu bilo 126, rekao je predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske (RS) Branislav Dukić.

On je podsjetio da je glavni tužilac BiH Milorad Barašin na nedavno Međunarodnoj konferenciji o nasljeđu Haškog tribunala u Hagu potvrdio da je u toku istraga Tužilaštva BiH u predmetima "Dobrovoljačka", "Silos" i "Viktor Bubanj".

Barašin je rekao da će predmet "Dobrovoljačka" biti predat Sudu BiH na procesuiranje sredinom ove godine, predmet "Silos" za nekoliko mjeseci, dok je istraga u predmetu kasarna "Viktor Bubanj" pri kraju, dodao je Dukić. On je na konferenciji za novinare u Banjaluci izrazio zadovoljstvo što se, zahvaljujući učešću delegacije RS na toj konferenciji u Hagu, mogla čuti i srpska istina o ratnim dešavanjima na prostoru BiH i bivše Jugoslavije.

Prema njegovim riječima, Barašin je na konferenciji u Hagu rekao da predsjednik Saveza logoraša RS krši Ustav BiH i ruši suverenitet i integritet BiH, jer je svu dokumentaciju o ratnim zločinima iz RS predao Specijalnom tužilaštvu za ratne zločine Srbije.       
Dukić je rekao da je tačno da je tu dokumentaciju odnio u Specijalno tužilaštvo, jer je Haškom tribunalu predao 300 krivičnih prijava koje su 2004. godine vraćene u BiH pod oznakama A, B i C, nakon čega je Tužilaštvo BiH dobilo još 860 krivičnih prijava ratnog zločina počinjenog nad Srbima po kojima Tužilaštvo BiH do danas nije uradilo ništa. On je ponovio da ga je po povratku iz Haga na aerodromu u Amsterdamu verbalno napao i grubo vrijeđao Barašin. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE